Začal sa boj o extraligu, prvý zápas v prospech Vlkov

Vlci Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly a asistencie: 4. Petráš, 45. Petran (Petráš) – 14. Handlovský (Kurali). Vylúčenia: 2-2. Rozhodovali: Konc ml., Rojík, Orolín, Staššák, Konc st. 3680 divákov. Stav série: 1-0.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Jansons, Šidlík, Macek, Halama, Petráš – Petran, Sloboda, Safaraleev, Šmida, Tibenský – Drtina, Hřebíček, Mikula, Markovič, Koyš – Rehák, Lopušan, Cíger, Linet, Vybiral.

MHK 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Lietava – Cebák, Ventelä, Kriška, Hovorka, Handlovský – Kurali, Salija, Shiksatdarov, Elo, Uhrík – Pavúk, Mezovský, Paločko, Walega, Haluška – Dunčko, Droppa, Feherpataky, Babka, Ďuriš.

Súpera sme v úvode zápasu zaskočili, keď skóre prvého barážového stretnutia otvoril v štvrtej minúte Šimon Petráš. Na ťahu boli hostia, ktorých snaha o vyrovnanie priniesla ovocie v 14. minúte - Lukáš Handlovský, 1:1. Oba tímy vedeli, o čo hrajú a skúsenejší hostia, ktorí počas sezóny odohrali veľa extraligových zápasov, dávali chvíľami zabrať našej defenzíve. V závere však boli najdôležitejšie číslice na ukazovateli skóre. Vďaka nim sa po presilovkovom góle Marcela Petrana v tretej tretine z prvého barážového víťazstva radujú Vlci.

Ohlasy po zápase

Obranca Marcel Petran: "Vedeli sme, že nás nečaká nič ľahké. Je to Mikuláš, extraligové mužstvo. Úroveň tých líg je odlišná. Ale dnes sme to uhrali bojovnosťou, srdiečkom. Ukázali sme, že aj my vieme hrať obetavo a na konci sa to prejavilo, keď sa šťastie trošku priklonilo k nám. Druhá tretina bola v réžii Mikuláša, predsa len, majú skúsených extraligových hráčov, ktorí majú niečo odohraté v extralite aj mimo Slovenska. Keď nás zatlačili, mali sme problém. Dnes to bol špecifický zápas nielen pre mňa, ale pre celú Žilinu. Celú sezónu bojujeme, máme vysnívaný cieľ, ktorý chceme splniť a dnešným zápasom sme k nemu spravili jeden malý krôčik. Sme šťastní. Ja sa teším o to viac, že som Lipták, mám tam rodinu i známych."