Z Topoľčian si vezieme predvianočný darček v podobe víťazstva

HC Topoľčany - Vlci Žilina 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly a asistencie: 24. Jurák (Novák, Varga) - 15. Jurčík (Cíger, Markovič), 30. Jurčík (Grebenschikov, Koyš), 31. Petráš (Linet, Macek), 50. Safaraleyev (Cíger, Lenďák). Vylúčenia: 6-2. Rozhodovali: Rojík, Kollár, Stašák, Číž. Bez divákov.

HC TOPOĽČANY: Halo (Romančík A.) - Novák, Bulák, Jurák, Kalináč, Varga, Škápik, Švajlen, Kluka, Bečka, Fábry, Bystričan, Mihalko, Danišovský, Laššo, Nemček, Gergel A., Gaťár, Kováč, Gergel D., Hvizdoš.

VLCI ŽILINA: Romančík P. (Mikoláš) - Malina, Pacalaj, Lenďák, Dubeň, Pišoja, Grebenschikov, Pjaták, Jaborník - Mikula, Urban, Skladaný, Safaraleyev, Linet, Cíger, Koyš, Markovič, Jurčík, Petráš, Jakubík, Macek. 

Predvianočné 15. kolo Slovenskej hokejovej ligy proti sebe v Topoľčanoch zviedlo domáce mužstvo a hosťujúcich žilinských Vlkov. Skóre otváral v presilovej hre Ondřej Jurčík. V 24. minúte domáci vyrovnali zásluhou Juráka, v polovici zápasu sa však opäť o slovo prihlásil český útočník v službách Žiliny. Svojím druhým gólom, opäť pri hre v početnej výhode, poslal znovu Vlkov do vedenia. Neprešla ani minúta a mužstvo spod Dubňa si zopakovalo gólovú radosť po presnom zásahu Šimona Petráša, ktorý po prihrávke pred bránkovisko nezaváhal. Štvrtý, lišiacky gól Žiliny pridal v 50. minúte Igor Safaraleyev, keď si puk z jeho hokejky okolo žrde našiel cestu za chrbát brankára Hala. Vlci vďaka trojgólovému rozdielu vezú domov tri body. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Mám veľkú radosť z výkonu i z výsledku. Som rád, že tie veci, s ktorými som bol po zápase v Spišskej Novej Vsi nespokojný, si mužstvo zobralo za svoje a ukázalo, že to bolo len nejaké chvíľkové zaváhanie, a že vieme, čo chceme hrať. Mužstvu ďakujem a som rád, že pred najkrajšími sviatkami v roku máme dobrú náladu a zaslúžene si odpočinieme. Po nich sa zídeme a opäť budeme pracovať ďalej. 

Chcel by som pozdraviť aj všetkých našich fanúšikov a priaznivcov hokeja v Žiline a popriať im, aj za celé mužstvo, krásne vianočné sviatky a najmä veľa zdravia a šťastia v tejto ťažkej dobe. Veríme, že už sa to čoskoro upokojí a uvidíme sa na štadióne."