Vždy trošku špecifický zápas, hovorí štvorbodový Jakubík o dueloch s Dubnicou

Štvorbodový zápis v zápase proti svojmu materskému klubu. Takýto kúsok sa v piatkovom stretnutí s Dubnicou nad Váhom podaril Jakubovi Jakubíkovi. Dvadsaťdvaročný útočník najskôr asistoval pri dvoch góloch Šimona Petráša a premiérovom zásahu Mareka Pacalaja, aby následne v 49. minúte sám jeden pridal.

„Hralo sa mi celkom fajn. Dnes mi to sadlo a som za rád,“ povedal po zápase, v ktorom opäť nastúpil ako člen prvej formácie s Ondrejom Mikulom a Šimonom Petrášom. „Som rád, že som dostal takú príležitosť. Snažil som sa ju využiť čo najlepšie. V prvých zápasoch to síce nebolo úplne ideálne, ale dnes to už bolo naozaj dobré,“ zhodnotil svoje pôsobenie na mieste prvého centra, ktoré obsadil počas absencie Tomáša Urbana a Františka Skladaného.

Jakubíkove štyri piatkové body zaujali aj preto, že ich dosiahol proti svojmu niekdajšiemu mužstvu: „Je to vždy trošku špecifické, keďže tam poznám väčšinu chalanov. Ale beriem to ako každý iný zápas. Teším sa z výhry nad Dubnicou aj nad hocikým iným.“

Vlci po troch stretnutiach v oklieštenej zostave nastúpili konečne v štyroch formáciách a na lavičku sa vrátili tréneri Dušan Gregor so Stanislavom Škorvánkom. Ako kabína vnímala návrat svojich trénerov a spoluhráčov? „Sme radi, že chalani sa vrátili, dostali sme nový impulz. Keď tu neboli, tie zápasy sme hrali aj za nich. A určite bolo cítiť, že tréneri sú späť na striedačke.“

Nový rok sa v Slovenskej hokejovej lige rozbehol zostra, Vlci počas jeho dvoch úvodných týždňov odohrajú šesť duelov. „Máme mužstvo na takýto zápasov program. Aj sme chceli, aby tých zápasov bolo viac. Myslím si, že máme na to, aby sme ukorčuľovali každého súpera, aby sme tak dokázali vyhrávať zápasy. Sme stále v tempe, takže je to fajn,“ zakončil Jakub Jakubík.