Vysokou výhrou nad Považskou Bystricou sme zakončili šesťbodový týždeň

Vlci Žilina – HK ´95 Považská Bystrica 7:3 (3:1, 3:1, 1:1)

Góly a asistencie: 14. Hřebíček (Macek, Vybiral), 18. Safaraleev (Vybiral), 19. Mikula (Markovič, Pišoja), 22. Koyš (Drtina), 25. Mikula (Koyš, Markovič), 33. Sloboda (Jakubík, Petráš), 49. Cíger (Nahálka, Jakubík) – 7. Hrušík (Zaťko, Jakubec), 25. Lušňák (Drevenák), 56. Drevenák (Lušňák, Šefčík). Vylúčenia: 3-4. Strely: 38-28. Rozhodovali: Vido, Riš, Pribula.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš – Hřebíček, Drtina, Safaraleev, Šmida, Vybiral – Petran, Nahálka, Mikula, Markovič, Koyš – Myšiak, Kocúr, Rehák, Macek, Skladaný.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Lamper – Ďurkech J., Surán, Drevenák, Ligas, Lušňák – Zaťko, Ďurkech L., Hrušík, Pšurný, Jakubec – Šefčík, Turian, Vilchinskiy, Krieger, Murtazin – Dvonč, Zlocha, Urbánek, Stránský, Švantner.

Lepší vstup do stretnutia 20. kola zaznamenali hostia, keď v siedmej minúte otvoril skóre Lukáš Hrušík. Vlkom sa však podarilo otočiť skóre na 3:1 v rozmedzí piatich minút - postupne sa trafili Martin Hřebíček, Igor Safaraleev a Ondrej Mikula. V druhej tretine gólové naladenie zverencov trénera Stanislava Škorvánka pokračovalo. Skóroval Patrik Koyš, po druhýkrát v zápase Ondrej Mikula aj Adrián Sloboda. Na opačnej strane sa z gólu tešil Patrik Lušňák. V 49. minúte dokonal "šťastnú sedmičku" pukov v bráne Považskej Bystrice Jakub Cíger. Poľavenie koncentrácie viedlo k 56. minúte ku gólu Milana Drevenáka, ktorý uzavrel gólový účet duelu.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Nástup do zápasu z našej strany nebol taký, ako by sme si predstavovali, ale pracujeme na tom a verím, že sa v tom budeme zlepšovať. Dnes sme boli efektívni, po tom, ako nám tam popadali góly, sme boli i aktívni. Mali sme solídny pohyb, presadzovali sme sa kombináciami v útočnom pásme. Samozrejme, koncentrácia za stavu 7:2 už nebola taká, ako by asi mala byť. Na tomto budeme musieť tiež popracovať. Aj keď si uvedomujem, že je to ťažké, pracovať celých 60 minút na nejakej úrovni. Ale ak chceme byť úspešní, tak sa to musíme naučiť. Chlapcom ďakujem za dobrý pohyb, dobrý výkon, dobrú energiu. Tešíme sa zo šesťbodového týždňa a pokračujeme ďalej.“

Útočník Ondrej Mikula: „Dostali sme prvý gól, ale rýchlo sme sa z toho otriasli a dali sme tri. Pre našu pohodu to bolo naozaj dobré, že sme prvú tretinu vyhrali 3:1. Potom už bola efektivita na našej strane, popadalo nám to tam, čo bolo super. Na druhej strane, škoda tých (inkasovaných) gólov. Tempo hry išlo potom trošku dolu, chceli sme asi hrať viac na krásu, ako na efekt. Ale jasné, vyhrávali sme 7:2 a treba si aj skúsiť nejaké veci. Týždeň nám vyšiel tak, ako sme chceli. Máme šesť bodov a pripravujeme sa na budúci. Verím, že bude opäť úspešný.

Ja som síce dnes dal dva góly, ale bol som pri dvoch góloch, čo sme dostali. Mrzí ma to. Moje dva góly boli aj vyústením toho, že tréner trošku prehádzal zostavu. S chalanmi sa mi hralo super, verím, že to bude ďalej pokračovať. A či už budem dávať góly ja, alebo niekto iný z tej päťky, budem za to vďačný. Dnes to padlo mne a verím, že budúci zápas to padne niekomu inému.“