Vysoká výhra v Skalici znamená postup zo skupiny

JOJ Slovenský pohár

HK Skalica – Vlci Žilina 2:11 (0:2, 1:6, 1:3)

Góly a asistencie: 27. Šmach (Štumpf, Hujsa), 57. Štumpf - 10. Zahradník (Drtina, Koyš), 12. Mikula (Rehák, Lopušan), 21. Jakubík (Petráš), 24. Koyš (Nahálka), 27. Skladaný (Macek, Sloboda), 29. Drtina (Petráš, Jakubík), 36. Petran (Cíger, Petráš), 39. Cíger (Petráš), 44. Jakubík (Cíger, Petráš), 45. Šmida (Safaraleev, Petran), 55. Hřebíček (Šmida, Mikula). Vylúčenia: 5-5. Rozhodovali: Bachúrek, Mĺkvy, Šefčík, Haringa.

HK SKALICA: Borák, Trenciansky-Vero – Kadlečík, Šmach, Hujsa, Baskirov, Štumpf – Mizerák, Janík, Šišolák, Jarolín – Hílek, Vidovič, Janáč, Včelka, Kotzman – Špaček, Štuk, Daráš, Bednarič, Paleček – Jaša.

VLCI ŽILINA: Mikoláš – Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Hřebíček, Mikula, Rehák, Zahradník – Myšiak, Macek, Lopušan, Skladaný – Kocúr.

Vydarené pohárové stretnutie sme odohrali v nedeľu v Skalici. V desiatej minúte rozkrútil Samuel Zahradník gólový kolotoč, ktorý sa zastavil až na čísle 11. Trojbodový duel odohrali Jakub Jakubík (2+1), Jakub Cíger (1+2), päť asistencií si pripísal Šimon Petráš. Vďaka lepšiemu skóre sme obsadili v skupine A prvú priečku a postupujeme do vyraďovacích bojov JOJ Slovenského pohára.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Do Skalice sme sa išli pobiť o postup zo skupiny, čo sa nám podarilo. Musím povedať, že naša motivácia bola asi väčšia ako súperova, ale to na veci nič nemení. Podali sme veľmi dobrý, koncentrovaný výkon. Konečne sme premenili šance, streľba bola pohotovejšia, zakončenie kvalitnejšie ako v minulých zápasoch. Presvedčili sme sa, že vieme strieľať góly. Zákonite sa to prenieslo aj do výsledku. Som rád, že sme dnes hrali na štyri päťky, chlapci si zápas užili. Gratulujem im a ďakujem za výkon. Tešíme sa na ďalšie zápasy.“

Útočník Jakub Jakubík: „Do zápasu sme išli jednoznačne s tým, že dnes chceme vyhrať. Chceli sme postúpiť do vyraďovacej časti pohára. K hre sme pristúpili zodpovedne, hrali sme to, čo sa snažíme vždy hrať. Dnes nám to tam dosť padalo, dúfam, že to tak pôjde aj ďalej. Že sa od tohto zápasu odrazíme a bude sa nám dariť. Mne osobne sa dnes hralo výborne, chalani mi dvakrát nahrali do prázdnej brány. Celkovo, bol to dobrý zápas.“