Výsledkovo totožný scenár, proti Humennému sme neuspeli v nájazdoch

Vlci Žilina – HC 19 Humenné 1:2 sn. (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0)

Góly a asistencie: 15. Nahálka (Lopušan) – 57. Borov (Horvát, Novický), rozhodujúci sn. Horvát. Vylúčenia: 3-4. Strely: 25-32. Rozhodovali: Krajčík, Ščurka, Wolf.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Nahálka, Sloboda, Cíger, Markovič, Petráš – Drtina, Kocúr, Safaraleev, Šmida, Koyš – Pišoja, Hřebíček, Mikula, Skladaný, Macek – Chatrnúch, Myšiak, Rehák, Jakubík, Lopušan.

HC 19 HUMENNÉ: Rabčan – Novický, Jacko, Horvát, Krajňák, Borov – Ivanov, Novota, Solomonchak, Šimčák, Fedorko – Pichnarčík, Maury, Frič, Markuš, Velichkin – Wysocki, Novák, Kiss, Farkaš, Macko.

Posledný vzájomný zápas dvoch celkov, ktoré sa dnes stretli v Žiline, skončil 2:1 po samostatných nájazdoch v prospech Humenného. Odvetný duel 16. kola mal napokon rovnaký výsledok. Spočiatku to však nevyzeralo na remízový stav - v 15. minúte otváral skóre strelou od modrej Ján Nahálka a žilinskí fanúšikovia verili, že Vlci nejaké góly ešte pridajú. Nasledujúcich takmer 42 minút však bolo bezgólových. To sa zmenilo až na začiatku 57. minúty, keď na 1:1 vyrovnal Dominik Borov. Ani tentoraz neprinieslo víťaza predĺženie a po samostatných nájazdoch sa napokon z dvoch bodov tešili hostia.

Ohlasy po zápase

Obranca Marek Drtina: „Ťažko sa to dnes hodnotí. Nemali sme ten správny pohyb, agresivitu. Akoby sme držali výsledok už od prvej tretiny, od momentu, keď sme dali prvý gól. Prepadávali sme v obrane, niekoľkokrát šli na nás dvaja na jedného. To sa nesmie stávať. Jeden gól je málo, ale šance dnes boli na oboch stranách. Škorvo nám dnes fantasticky zachytal, nebyť jeho, mohli sme dostať viac gólov. Takisto ale na opačnej strane, nevyšli nám šance. Musíme sa z toho ponaučiť a ísť ďalej.“