Vyrovnané derby zvrátil dvoma gólmi na stranu Vlkov Patrik Koyš

Vlci Žilina – HK Martin 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly a asistencie: 50. Koyš, 53. Koyš (Drtina, Cíger) – 55. Murtazin (Barto, Burzík). Vylúčenia: 4-5. Strely: 41-28. Rozhodovali: Čahoj, Vido, Kováčik, Rehák.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Dubeň, Lenďák, Safaraleev, Linet, Cíger – Malina, Pacalaj, Jurčík, Markovič, Koyš – Drtina, Jaborník, Mikula, Skladaný, Petráš – Fatul, Pišoja, Macek, Jakubík, Rehák.

HK MARTIN: Bernát (Krasanovský) – Shepelev, Čížek, Fafrák, Murček, Poliaček - Perrott, Cebák, Antonov, Kukumberg, Murtazin – Burzík, Ligas, Paulíny, Barto, Thémar – Dvořák, Pokrivčák, Jurášek, Babka, Dírer.

Štvrté sezónne derby začali oba tímy opatrne, postupne sa však dostávali do tempa. V úvodnej tretine sme mali viac z hry a brankár hostí Branislav Bernát musel hasiť viacero nebezpečných situácií. Po zmene strán akoby prebrali taktovku zápasu Martinčania. Výbornými zákrokmi sa tentoraz zaskvel Maroš Mikoláš, ktorý naďalej držal nulu na svojom konte. Gólovo sa duel začal lámať až v poslednej desaťminútovke. Patrik Koyš chcel popred bránu poslať puk svojmu spoluhráčovi, jeden z hosťujúcich hráčov si ho však zrazil do vlastnej brány. O tri minútky pridal žilinský útočník s číslom osem druhý gól, keď v presilovke poslal Vlkov do dvojgólového vedenia. Päť minút pred koncom zdramatizoval stretnutie Marat Murtazin, najtesnejšie vedenie sme si však udržali už do konca. 

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: "Prvá tretina bola poznačená tromi vylúčeniami, respektíva našimi troma presilovkami. Vďaka tomu sme sa dostali do hry, boli sme aktívnejší. Druhá tretina bola v opačnom garde, naše tri vylúčenia vyústili do aktivity hostí. Tretia tretina už bola o tom, kto dá prvý gól. To bolo dôležité. Nám sa napokon podarilo dať aj druhý a keďže Martin dal dnes iba jeden, tak sa nám podarilo zvíťaziť. Ceníme si to a tešíme sa na ďalšie zápasy."