Výhru v Leviciach sme si postrážili, víťazná premiéra Kubiridžáka a Vybirala

HK Levice – Vlci Žilina 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)

Góly a asistencie: 22. Piačka (Svitana, Huna), 48. Adámik (Jandák), 60. Suľovský (Tužinský) – 9. Jakubík (Petráš), 10. Mikula, 26. Šmida (Mikula), 31. Šmida (Safaraleev, Mikula). Vylúčenia: 3-6. Rozhodovali: Krist, Hanko, Tvrdoň.

HK LEVICE: Beržinec, Rychlík – Chovanec, Socha, Vorobyev, Saliji, Uhnák – Štefanka, Bulák, Piačka, Huna, Svitana – Zubák, Valente, Suľovský, Tužinský, Olejník – Grachev, Jandák, Adámik.

VLCI ŽILINA: Kubiridžák, Sihelský – Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš – Hřebíček, Myšiak, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Nahálka, Mikula, Markovič, Vybiral – Lopušan, Kocúr, Rehák, Skladaný, Macek. 

Na zápas do Levíc sme cestovali s dvojicou juniorských brankárov Filip Kubiridžák - Jakub Sihelský, ako aj s novou posilou, útočníkom Vladimírom Vybiralom. Šancu v bráne dostal prvý menovaný gólman. Počas úvodnej tretiny si udržal čisté konto, zatiaľ čo jeho spoluhráči po necelých deviatich minútach otvorili skóre zásluhou Jakuba Jakubíka. O minútu neskôr sa počas vlastného oslabenia presadil Ondrej Mikula. Na začiatku druhej tretiny znížil na rozdiel jediného gólu domáci Edmund Piačka, ale v 26. minúte napodobnil Mikulu Ondrej Šmida a pridal ďalší gól pri našej početnej nevýhode. A to zo strany útočníka s 88-ičkou na drese nebolo všetko - v polovici zápasu zvýšil už na 1:4, tentoraz v presilovej hre. Záverečná dvadsaťminútovka však gólovo patrila domácim. V 48. minúte skóroval Denis Adámik a 54 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby Michal Suľovský. Gólový zápis stretnutia však bol jeho gólom uzavretý a z Levíc si odvážame tri body.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „V prvej tretine sme sa prezentovali dobrý výkonom. Strelili sme dva góly, no mohlo ich byť viac. Mali sme ďalšie šance, ktoré sme nevyužili. V druhej tretine sme sa dostali do trojgólového náskoku, s čím sme boli spokojní. Avšak, tretia tretina nám absolútne nevyšla podľa našich predstáv. Dostali sme gól na 2:4 a začali sme obávať o výsledok. Do našej hry sa dostala kŕčovitosť a nepresnosť, z čoho vyplynul aj gól na 3:4. Na konci sme to už, našťastie, ubránili. Musíme si to rozobrať, lebo niektoré veci, ktoré sa dnes stali, by nás v ďalších zápasoch mohli mrzieť. Musíme na tom ešte popracovať.“

Brankár Filip Kubiridžák: „Nervozita sa objavila, veď to bol môj prvý zápas za Vlkov. Takže veľká zodpovednosť. Ale chalani mi dosť pomohli. Pomáhali mi celý zápas, za čo im ďakujem. Oproti juniorskému hokeju je tento mužský jednoznačne rýchlejší, s veľkým množstvom šancí. Chalani mi moju premiéru uľahčili, keďže sme boli stále vo vedení. V obrane robili super robotu, v útoku sme mali veľa šancí. Ja som chytil, čo som mal chytiť. Nebolo tam nič extra, čo by som musel riešiť.“