Výhra Vlkov na Považí, gólovo sa presadili útočníci zo všetkých formácií

HK ´95 Považská Bystrica - Vlci Žilina 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly a asistencie: 48. Pšurný (Hrušík, Nádašdi) - 4. Cíger (Jaborník, Mikula), 28. Macek (Jakubík, Pjaták), 47. Jurčík (Koyš, Pacalaj), 47. Mikula (Urban). Vylúčenia: 3-5. Rozhodovali: Hatala, Krist, Kováčik, Hanko. 

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Lackovič (Lamper) - Duran, Ďurkech, Drevenák, Rehák, Jakubec - Nahálka, Nádašdi, Švantner, Pšurný, Hrušík - Leško, Šefčík, Škvarek, Urbánek, Trnka - Zlocha, Hudík, Krieger, Chykantsev.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) - Pišoja, Pacalaj, Mikula, Urban, Petráš - Dubeň, Lenďák, Safaraleyev, Linet, Cíger - Jaborník, Drtina, Jurčík, Markovič, Koyš - Surán, Fatul, Pjaták, Jakubík, Macek. 

V rámci programu 22. kola absolvovali Vlci duel na Považí. Za domácich nastúpil ako člen prvého útoku Dominik Rehák, ktorý je v mužstve Panterov aktuálne na hosťovaní, na druhej strane si prvý zápas v žilinskom drese odkrútil mladý obranca Oliver Fatul. Žilina síce zásluhou Jakuba Cígera otvárala skóre stretnutia už v štvrtej minúte, na ďalší gól však aktéri zápasu čakali takmer až do polovice zápasu. V 28. minúte sa presadila štvrtá formácia Vlkov, úspešné zakončenie sa zrodilo z hokejky Mateja Maceka. Gólovo najplodnejšia bola záverečná tretina. V 47. minúte hostia dvoma gólmi, ktoré si pripísali Ondřej Jurčík a Ondrej Mikula, zvýšili na štvorgólový rozdiel. Už v nasledujúcej minúte sa však podarilo skórovať Jakubovi Pšurnému, ktorý uzavrel na konečných 1:4. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Prvá tretina z našej strany nebola najlepšia, napriek tomu, že sme dali hneď na začiatku gól a vyhrali ju 1:0. Akoby nás to trošku uspalo. Druhú tretinu sme však už zahrali dobre. Treba pochváliť aj Považskú Bystricu, dnes to bol ich najlepší zápas proti nám. Bojovali, korčuľovali, hrali aktívne a zápas mal celkom slušnú úroveň. Stále hráme na víťaznej vlne, víťazstvo si vážime a sme zaň radi. Ďakujem chlapcom za predvedený výkon."

Útočník Matej Macek: "Prvá tretina nám nevyšla podľa predstáv. Súper hral veľmi dobre, korčuľovali s nami, tým pádom sa nám aj menej darila rozohrávka. Nebol to hokej, aký hrávame. Pred druhou tretinou sme si povedali, že potrebujeme zlepšiť korčuľovanie a viac sa tlačiť do brány. To sa nám aj darilo, hrali sme určite lepšie, ako v úvodnej tretine. V tretej sme dali dva góly, potom sme sa už upokojili a postrážili si víťazstvo. Škoda len toho inkasovaného gólu. Dôležité sú však tri body, ktoré vezieme domov. Čo sa týka môjho gólu, vyplynul z toho, že sme mali tlak v útočnom pásme. Kubo Jakubík ma našiel peknou prihrávkou medzi kruhmi a už to stačilo len trafiť z prvej do odkrytej časti brány."