Výborne rozohraný zápas premenili Vlci na triumf nad Dubnicou

Vlci Žilina – MHK Dubnica nad Váhom 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Góly a asistencie: 7. Petráš (Skladaný), 10. Jurčík (Markovič, Koyš), 15. Safaraleev (Cíger), 51. Malina (Petráš, Mikula) – 52. Ondruš (Síkela). Strely: 50-14. Vylúčenia: 1-5. Rozhodovali: Kollár, Píšťanský, Tvrdoň, Ševčík.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Fatul, Lenďák, Safaraleev, Linet, Cíger – Malina, Pacalaj, Jurčík, Markovič, Koyš – Drtina, Jaborník, Mikula, Skladaný, Petráš – Surán, Pišoja, Macek, Rehák D., Rehák S.

MHK DUBNICA NAD VÁHOM: Gabriš (Kutej) – Jarábek, Trška, Beták, Ďuriš, Kristín – Urban J., Chatrnúch, Luhový, Haščák, Nemček – Janík, Dúžek, Síkela, Ondruš, Kanaet – Popela, Putala, Dudáš, Sádecký, Kopáč.

V stretnutí 35. kola proti MHK Dubnica nad Váhom Vlci výborne rozohrali prvú tretinu, počas ktorej trikrát skórovali. V siedmej minúte sa presadil Šimon Petráš, o tri minúty ho napodobnil Ondřej Jurčík a gólový účet v úvodnej dvadsaťminútovke uzavrel Igor Safaraleev. Prostredná časť hry sa zaobišla bez gólov, zato v tej záverečnej padli na oboch stranách. V 51. minúte Ľubomír Malina prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a pripísal si na svoje konto tretí gól v sezóne. Následne zakončil akciu hostí gólovou strelou Filip Ondruš. Vlci z posledného domáceho zápasu v základnej časti vyťažili tri body. V piatok ich ešte čaká duel v Skalici a budúci týždeň odštartujú v SHL vyraďovacie boje, do ktorých Žilina vstúpi z prvej priečky. Meno svojho štvrťfinálového súpera sa Vlci dozvedia v piatok, po kompletnom odohraní zápasov záverečného 36. kola. 

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: "Prvá tretina, v ktorej sme dali tri góly, určila ráz zápasu. Tiež sme sa snažili namodelovať nejaké veci do play-off, ktoré začína o týždeň. Myslím si, že zo zápasu sme mohli vyťažiť trošku viac, mali sme byť efektívnejší. Vieme teda, na čom máme týždeň pracovať a verím, že budeme ešte lepší. Sme radi, že sa nikto nezranil a obe mužstvá sa môžu pripravovať na play-off. Tam sa už bude hrať taký hokej, ktorý stojí za to."

Obranca Ľubomír Malina: "Na tento zápas sme sa tešili, pretože už je to akoby príprava na play-off. Posledné dva zápasy ideme naplno, zodpovedne a s cieľom vyskúšať si hokej, aký chceme hrať v play-off. Myslím, že nás to dobre preverilo a sme radi za dnešný výsledok. Teší nás, že doma sme stratili len jeden bod. Zatiaľ platí môj dom, môj hrad. Ale my sme tím, ktorý chce vyhrávať aj vonku. Nepozeráme sa na to, či hráme doma, alebo vonku. Každý zápas je dôležitý a chceme brať víťazstvá.

Pri mojom góle som dnes, ako sa povie, zatvoril oči a vystrelil na bránu (úsmev). Šimon mi to výborne posunul, ja som to pálil z prvej a brankár to dostal do protismeru. 

Na piatkový duel so Skalicou sa pripravíme rovnako, ako na každého súpera. Pozrieme si nejaké zostrihy, videá zo zápasov, zo súperových aj z našich, čo robíme zle."