Vlkov od nedele uvidíte na obrazovkách RTVS v jedinečnom športovom projekte

Súčasťou denného hokejového života Vlkov sa od druhého februárového týždňa stali kamery. RTVS si totiž zvolila organizáciu Vlci Žilina za objekt unikátneho televízneho projektu, ktorý prinesie pohľad na fungovanie hráčov slovenského hokejového klubu.

„Našou ambíciou je neustále prinášať nové programové formy, ktoré sa približujú špičkovým produktom veľkých produkcií s neporovnateľne vyššími rozpočtami. Za všetky môžem spomenúť Road to the winter classic z NHL, Drive to survive o F1, či praotca žánru Hard Knocks z prostredia amerického futbalu. Chceme veriť, že sa týmto vzorom aspoň priblížime,“ načrtol zrod prvotnej myšlienky Pavol Gašpar, športový komentátor a moderátor RTVS.

Voľba nášho klubu podľa jeho slov nebola náhodná: „Žilinský klub sme si vybrali po celkom podrobnom rešerši. Najprv sme si ujasnili šport a faktor play-off rozhodol, že sme uprednostnili hokej pred futbalom. V prospech Vlkov následne prehovoril veľký príbehový potenciál, ktorý sme videli v celkovom nastavení klubu so zmenenou identitou a jasným športovým cieľom, v zaujímavom zložení hráčskeho kádra, a v neposlednom rade aj v trénerskej osobnosti Dušana Gregora.“

Prvú časť seriálu s názvom Sezóna odvysiela RTVS už túto nedeľu na Dvojke, pred priamym prenosom extraligového duelu, o 16:00 hod. (resp. po ukončení priameho prenosu MS v biatlone). Seriál potrvá až do konca prvoligovej sezóny 2020/2021.

„Očakávame, že sa aj na Slovensku udomácni mimoriadne zaujímavý žáner športovej dokureality,“ povedal Pavol Gašpar. „Chceme ukázať divákom zákulisie, ktoré je v priamych prenosoch nedostupné, predstaviť športovcov či trénerov ako ľudí s bežnými starosťami a radosťami, odhaliť, čo robia, keď po skončení zápasu vyzlečú dresy. A potom je tu samozrejme čaro kabíny. Z nej sa síce nevynáša, aj preto sme si ešte prvou klapkou museli určiť jasné hranice, ktoré bude rešpektovať na jednej strane štáb, na druhej klub samotný, aby výsledok bol dostatočne atraktívny. Veríme, že sme našli kompromis vhodný pre obe strany a že Sezóna bude úspešná natoľko, že sa z nej stane neodmysliteľná súčasť nášho vysielania.“