Vlci vyhrali nad Trnavou a patrí im prvenstvo v základnej časti

Vlci Žilina – HK Gladiators Trnava 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly a asistencie: 14. Cíger (Koyš, Jurčík), 27. Cíger (Linet), 30. Jurčík (Koyš), 54. Linet (Koyš, Dubeň) – 50. Hrbáčik (Mrava, Ružek). Vylúčenia: 6-6. Strely: 40-11.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Dubeň, Lenďák, Safaraleev, Linet, Cíger – Malina, Pacalaj, Jurčík, Markovič, Koyš – Drtina, Jaborník, Mikula, Urban, Petráš Š. – Fatul, Pišoja, Pjaták, Jakubík, Skladaný.

HK GLADIATORS TRNAVA: Ivanovič (Opatovský) – Schmidt, Škultéty A., Kukumberg, Kohút, Antonov – Semaňák, Hajda, Špankovič, Petráš R., Šandor – Ejem, Kliment, Kamenický, Adamčík, Litavec – Vidovič, Španko, Ružek, Hrbáčik, Mrava.

Úvod zápasu veľmi neprial domácim hokejistom. Na trestnej lavici sa ocitol Jakub Linet a o minútu ho nasledoval Ondřej Jurčík. Gladiators mali možnosť presilovej hry o dvoch hráčov, ktorú však nevyužili. Skóre otvoril v 14. minúte Jakub Cíger, ktorý v 27. minúte pridal minúte pridal ďalší gól Žiliny. V polovici duelu využil presilovku Ondřej Jurčík. Hostia v poslednej tretine dokázali vsietiť čestný úspech zásluhou Martina Hrbáčika, skóre na konečných 4:1 uzavrel Jakub Linet. Záver stretnutia spestrila pästnou výmenou dvojica Jakub Cíger - Jiří Hajda.

Ohlasy po zápase

Útočník Ondřej Jurčík: "Na začiatku sme mali šance, ktoré sme nepremenili. Potom som urobil faul v ich presilovke a šli sme do troch. Trošku som sa bál, aby ju nevyužili, ale chlapci to zvládli. Následne sme konečne začali premieňať tie šance, ktoré sme mali a dohrali sme to do víťazného konca. Za to som rád. Potrebovali sme zvládnuť tento zápas, aby sme vyhrali základnú časť a z toho sa veľmi teším."