Vlci vybojovali i druhé semifinálové víťazstvo

Vlci Žilina – MHK Dubnica nad Váhom 4:3 (1:2, 0:1, 3:0)

Góly a asistencie: 6. Mikula (Skladaný, Jaborník), 42. Petráš (Safaraleev), 49. Urban (Mikula, Skladaný), 54. Drtina (Jurčík) - 4. Kristín Mir. (Beták, Ďuriš), 11. Ďuriš (Kristín Mir., Jarábek), 33. Ondruš (Kristín Mir., Beták). Vylúčenia: 4-4. Strely: 48:15. Rozhodovali: Šefčík, Jobbágy, Valo, Riš. Stav série: 2-0.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Malina, Mikula, Urban T., Skladaný – Pacalaj, Drtina, Safaraleev, Linet, Cíger – Rehák S., Fatul, Petráš, Jakubík, Macek.

MHK DUBNICA NAD VÁHOM: Kristín Matej (Kutej) – Jarábek, Trška, Beták, Ďuriš, Kristín Miroslav – Chatrnúch, Urban J., Síkela, Ondruš, Nemček – Janík, Dúžek, Haščák, Hegyi, Kopáč – Popela, Putala, Maniaček, Dmitriev, Kanaet.

Úvodnú tretinu druhého semifinálového zápasu lepšie zohrali hostia, keď sa už v 4. minúte ujali vedenia po góle Miroslava Kristína. O dve minúty síce vyrovnal Ondrej Mikula, v 11. minúte však Oliver Ďuriš obstál zoči-voči brankárovi Marošovi Mikolášovi a po úspešnom samostatnom úniku opäť poslal Dubnicu do vedenia. Prostredná dvadsaťminútovka priniesla jediný gól, z ktorého sa takisto tešila striedačka hostí. Presilovú hru využil Filip Ondruš. Do tretej tretiny nastúpili Vlci s jasným cieľom zvrátiť vývoj duelu. V 42. minúte znížil na rozdiel jediného gólu Šimon Petráš, ktorý sa posunul do útočnej formácie k Jakubovi Linetovi a Igorovi Safaraleevovi. V 49. minúte využil svoju pozíciu pred bránkoviskom Tomáš Urban a v početnej výhode vyrovnal. Žilinský obrat zavŕšil sedem minút pred koncom Marek Drtina, ktorý obišiel dubnickú bránu a bekhendom poslal puk do jej odkrytej časti. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Povedal som hráčom, že sa treba sústrediť na hru a nie iné vedľajšie veci. Oceňujem Dubnicu. Dnes hrali dobrý hokej. Samozrejme, ten prístup z našej strany v prvej tretine nebol play-offový. Potom to mužstvo ale šlapalo. Netreba to takto skúšať, lebo Dubnica hrá uvoľnene a vidíme, že play-off je iná súťaž. To, čo bolo, neplatí. Ale ako kolega pochválil svoje mužstvo, ja pochválim svoje ešte viac. Opäť si myslím, že sme si to víťazstvo, ten gól zaslúžili my."