Vlci ukončili víťaznú šnúru trnavských Gladiators

Vlci Žilina - HK Gladiators Trnava 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

Góly a asistencie: 4. Safaraleyev, 9. Markovič (Malina), 38. Petráš (Skladaný, Grebenschikov), 38. Safaraleyev (Linet, Cíger), 52. Markovič - 27. Jaša (Klema, Šišolák), 30. Antonov (Neuwirth). Vylúčenia: 7-4. Rozhodovali: Kollár, Píšťanský, Číž, Staššák. 

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) - Malina, Jaborník, Mikula, Skladaný, Petráš - Lenďák, Dubeň, Safaraleyev, Linet, Cíger - Pacalaj, Grebenschikov, Koyš, Markovič, Jurčík - Pišoja, Korbáš, Pjaták, Jakubík, Macek. 

HK GLADIATORS TRNAVA: Trenčan, (Ivanovič) – Štepanovský, Schmidt, Klema, Hrbáčik, Jaša – Špankovič, Kamenický, Antonov, Neuwirth, Kukumberg – Mrázik, Španko, Litavec, Šišolák, Bodnár – Solník, Beneš, Adamčík, Ševčík, Tóth.

Podobne ako koncom novembra v Trnave, aj na domácom ľade si Vlci dokázali poradiť s hokejistami z malého Ríma. Pod výsledok 5:2 sa dvoma gólmi podpísali Igor Safaraleyev a Jaroslav Markovič, skóroval i Šimon Petráš. Najvyrovnanejší priebeh hry priniesla druhá tretina, v ktorej sa na istý čas podarilo hosťom gólovo dotiahnuť na Vlkov. Za povšimnutie stoja najmä dva presné zásahy žilinského kapitána, ktoré zaznamenal v oslabení. 

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: "Boli sme si vedomí posledných výsledkov Trnavy, ktorá sa prezentovala výbornými výkonmi na ľade. To sa prejavilo aj na postavení v tabuľke. Do tohto zápasu sme teda išli s ostražitosťou. Chceli sme vyvinúť tlak, paradoxne, do desiatej minúty sme boli trikrát vylúčení. Zbytočné vylúčenia sa s nami niesli celý zápas, s tým nemôžeme byť spokojní. Možno to niekedy chcelo trošku viac pokoja na hokejky. Mali sme veľa šancí, hostí podržal brankár. Bol to dobrý zápas, Trnava sa dostala na 2:2 a my sme museli byť ostražití, nepodceniť ani sekundu. Myslím, že výsledok zodpovedá priebehu hry. Body zostali doma, sme spokojní a pripravujeme sa na ďalšie zápasy."