Vlci triumfovali aj v derby s Považskou Bystricou

Vlci Žilina – HK ´95 Považská Bystrica 7:1 (1:1, 4:0, 2:0)

Góly a asistencie: 6. Jurčík (Markovič, Koyš), 30. Petráš (Markovič, Koyš), 34. Cíger (Lenďák, Safaraleyev), 37. Linet (Cíger), 39. Mikula (Petráš), 52. Cíger (Markovič, Malina), 53. Mikula (Petráš, Jakubík) - 3. Pšurný (Dolinajec, Hrušík). Vylúčenia: 8-6. Rozhodovali: Čahoj, Valachovič, Hanko, Hajnik.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Sihelský) – Malina, Pacalaj, Mikula, Jakubík, Petráš – Lenďák, Jaborník, Safaraleyev, Linet, Cíger – Pišoja, Grebenschikov, Koyš, Markovič, Jurčík – Rehák, Korbáš.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Hrušík T. (Lamper) - Šefčík, Ďurkech, Jakubec, Zlocha J., Drevenák - Nahálka, Nádašdi, Hrušík L., Pšurný, Dolinajec - Leško, Saboš, Urbánek, Ligas, Švantner - Zlocha A., Hudík, Mrava, Krieger, Pelech.

Vlci do svojho posledného zápasu v roku 2020 nevstúpili dobre. Už v úvodnej minúte putoval na trestnú lavicu za napadnutie Martin Lenďák a tesne pred záverom oslabenia vsietil otvárací gól duelu Jakub Pšurný. Žilinské vyrovnanie prišlo o tri minúty neskôr. Rovnako ako na opačnej strane, aj Ondřej Jurčík sa trafil počas presilovky. Druhý presilovkový gól domácich pridal v polovici stretnutia Šimon Petráš a následne sa padali góly už len do považskobystrickej brány. Postupne sa presadili  dvojgólový Jakub Cíger, Jakub Linet a rovnako dvojgólový Ondrej Mikula, ktorý uzavrel skóre na konečných 7:1. Vlci tak v dvoch derby zápasoch v závere roka získali plný počet šesť bodov a aktuálne majú na čele tabuľky SHL 15-bodový náskok.

Ohlasy po zápase

Jakub Linet: "So šiestimi bodmi by bol v záreve roka spokojný asi každý (úsmev). Upevnili sme si prvú priečku. Neboli to ľahké zápasy, ale sme radi, že so šťastným koncom pre nás. Uzavreli sme ten rok víťazstvom. 

Čo sa týka aktuálnej situácie, postupne sa asi nakazí každý. Ale myslím si že my, čo sme zostali, sme zastúpili aj chorých chlapcov. Celá táto sezóna je z pohľadu korony špecifická. Sme radi, že sme to zvládli aj v menšom počte a vyhrali sme.

Dnes nám veru nepomohlo vylúčenie hneď v úvode. Považská Bystrica sa dostala trošku na koňa, keď dala gól. Ale myslím si, že potom sme už kontrolovali hru. Ku koncu prvej tretiny mohlo byť pokojne 3:1 a nikto by nemohol nič povedať zlého. Sme radi, že v druhej tretine nám to tam popadalo. Začali sme sa tlačiť viac do bránky a myslím, že výsledok je zaslúžený.

Natrénované máme dosť, či už z letnej prípravy, alebo po návrate z karantény. Dokazujeme to aj v ostatných zápasoch, že korčuliarsky máme natrénované. Samozrejme, po včerajšom zápase možno bolo trošku cítiť únavu, ale myslím, že to nebolo nič také, s čím by sme sa nedokázali vysporiadať. 

Verím, že aj v ďalšom roku budeme robiť fanúšikom radosť, tak, ako doteraz. Budeme sa snažiť hrať všetky zápasy čo najlepšie, vyhrávať. A verím, že v novom roku sa čo najskôr podarí prinávratiť fanúšikov čo najskôr na tribúny. Lebo tento rok by si to naozaj zaslúžili."