Výhra nad Levicami s pečaťou premiérového hetriku

Vlci Žilina – HK Levice 9:3 (4:1, 2:0, 3:2)

Góly a asistencie: 1. Safaraleyev (Linet, Malina), 3. Petráš (Macek), 6. Safaraleyev (Linet, Malina), 12. Pacalaj (Linet, Safaraleyev), 23. Jurčík (Koyš), 28. Jurčík (Markovič, Koyš), 50. Mikula (Jaborník, Urban), 54. Jurčík (Petráš, Lenďák), 54. Jakubík (Macek, Skladaný) – 4. Tábi (Sebrango, Washkurak), 56. Matoušek, 60. Washkurak (Bertuzzi, Tábi). Vylúčenia: 5-4. Rozhodovali: Tornay, Čahoj, Wolf, Hajnik.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Malina, Pacalaj, Mikula, Urban, Skladaný – Jaborník, Ledák, Safaraleyev, Linet, Cíger – Dubeň, Drtina Jurčík, Markovič, Koyš – Pišoja, Korbáš, Petráš, Jakubík, Macek.

HK LEVICE: Adamko (Kompas) – Rácz, Česánek, Gubo, Uhnák, Saliji – Hřebíček, Ďurek, Ridzoň, Huna, Tužinský – Sebrango, Petrinec, Bertuzzi, Washkurak, Tábi – Adámik, Božoň, Suľovský, Matoušek, Králik.

V očakávaní zaujímavého duelu nastúpili dnes pod Dubňom proti sebe hokejisti domácej Žiliny proti levickým. Vlkom opäť vyšla úvodná tretina, v ktorej skórovali štyrikrát. Hneď v prvej minúte sa presadil Igor Safaraleyev, nasledoval ho Šimon Petráš a v šiestej minúte pridal Igor Safaraleyev pridal svoj druhý gól v stretnutí. Z prekonania brankára hostí sa tešil aj obranca Marek Pacalaj.

Po zmene strán sa na ceste za premiérovým žilinským hetrikom v sezóne naštartoval Ondřej Jurčík. Začal v 23., pokračoval v 28. a zavŕšil ho 54. minúte. Po jednom góle na svoje konto pridali Ondrej Mikula a Jakub Jakubík. Prvý gól na strane hostí padol v štvrtej minúte z hokejky Lukáša Tábiho. Na skorigovanie výsledku využili Levičania záver zápasu, keď sa presadili Michal Matoušek a Keean Washkurak.

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: "Pred zápasom sme mali rešpekt, pretože v Leviciach sme prehrali. Ten zápas sme vtedy nezvládli, nedali sme ani gól. Vedeli sme, ako hrali Levice so Spišskou Novou Vsou, že podali vynikajúci výkon. Išli sme teda do zápasu s rešpektom. Súhlasím s kolegom, že rýchle dva góly nás naštartovali. Dobre sme korčuľovali, padali nám tam góly. S týmto môžeme byť spokojní. Mrzí nás veľké množstvo prečíslení. Bolo tam aj pod vplyvom toho, že obrancovia podporovali útok. V závere prišla nekoncentrovanosť, robili sme chyby a dostali zbytočné dva góly. To nás môže v zápasoch s vyrovnaným skóre, mrzieť. Každopádne, tešíme sa z víťazstva a ideme ďalej."