Vlci späť na víťaznej vlne, Spišskej Novej Vsi vsietili päť gólov

Vlci Žilina – HK Spišská Nová Ves 5:1 (4:0, 1:0, 0:1)

Góly a asistencie: 6. Mikula (Safaraleev, Skladaný), 7. Jakubík (Pjaták), 11. Jurčík (Cíger, Drtina), 12. Urban (Jaborník, Petráš), 35. Petráš (Jaborník, Urban) – 40. Hvila (Džugan, Dow). Vylúčenia: 7-5. Strely: 40-18. Rozhodovali: Rojík, Kollár, Hercog, Hajnik.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Dubeň, Lenďák, Safaraleev, Linet, Cíger – Drtina, Jaborník, Jurčík, Markovič, Koyš – Malina, Pacalaj, Mikula, Urban, Petráš – Surán, Pišoja, Pjaták, Jakubík, Skladaný.

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Melicherčík (Šimo) – Chovan, Dow, Olejník, Džugan, Giľák – Romaňák, Ordzovenský, Matej, Piačka, Hvila – Česánek, Knižka, Novák, Vartovník, Bowen – Pichnarčík, Petrek, Tomala.

Šláger 28. kola sa od úvodu vyvíjal lepšie pre Vlkov, ktorí zažili nesmierne úspešnú prvú tretinu. V šiestej minúte otvoril počas presilovky skóre Ondrej Mikula, keď sa výborne zorientoval pred bránou a poslal puk do siete. V nasledujúcej minúte bolo už 2:0 pre domácich, akciu štvrtej formácie zakončil gólovo Jakub Jakubík. V 11. minúte prišla ďalšia využitá presilová hra, tentoraz skóroval Ondřej Jurčík. Neprešlo ani 20 sekúnd a Žilinčania pridali štvrtý gól, pričom úspešným strelcom sa stal Tomáš Urban. Ten mal prsty aj v piatom góle, ktorý padol v 35. minúte. Postavenie hosťujúceho brankára výborne prečítal Šimon Petráš a trafil odkrytý priestor na ľavej strane Marcela Melicherčíka. Na konečných 5:1 korigoval v 40. minúte Lukáš Hvila.

Zápas priniesol viacero dlhších prerušení. K najvýraznejšiemu došlo v 36. minúte, keď zostal po súboji v rohu klziska ležať na ľade Edmund Piačka. Ten napokon opustil plochu na nosidlách a následne bol odovzdaný do opatery privolaných zdravotníkov.

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: "My sme sa potrebovali trošku zdvihnúť po zápase v Dubnici, zaknihovať víťazstvo. To sa nám aj podarilo. Prvá tretina bola výborná, vyšiel nám vstup do zápasu. Tá tretina v podstate asi rozhodla o osude zápasu. Druhá a tretia už boli rozkúskované zraneniami a vylúčeniami, už to nebol taký pekný hokej. Vyhrali sme, ceníme si to a ideme ďalej."

Brankár Maroš Mikoláš: "Dnes by som to zhodnotil ako veľmi dobrý výkon s nejakými chybičkami. Opraty zápasu sme však mali od začiatku vo svojich rukách, vyleteli sme na súpera, v prvej tretine sa nám podarilo streliť góly. Tým sme zápas rozhodli vo svoj prospech. Niekedy muselo prísť aj ťažšie obdobie, ako to predošlé. Predtým nám to tam padalo, potom zase zopár zápasov nie. Dnes sme sa dobre odpichli, ale je podstatné v tom pokračovať. Jeden zápas totiž ešte nie je žiadna séria."