Vlci dnes pomohli Mikulášovi a potešili žilinských zdravotníkov

Mikulášske brady im síce chýbali, ale sladkých ovocných balíčkov mali plnú náruč. Dvojica Vlkov, útočník Ondrej Mikula a brankár Stanislav Škorvánek, dnes spolu s asistentom trénera Tomášom Harantom navštívili žilinskú nemocnicu. Dôvodom bola mikulášska nádielka, ktorú bolo potrebné doručiť do správnych rúk.

„V klube sme už vopred premýšľali, komu by sme na Mikuláša mohli urobiť radosť. Spomenuli sme si na zdravotníkov, ktorí to majú v súčasnosti veľmi ťažké. V spolupráci s naším partnerom, spoločnosťou Lunys, ktorá nám dodáva ovocie, sme sa rozhodli, že ich aspoň takto potešíme,“ objasnil dôvod návštevy Tomáš Harant.

Mikulášsku nádielku prevzali vedúca sestra Oddelenia urgentného príjmu PhDr. Beáta Kultanová a lekár Oddelenia úrazovej chirurgie MUDr. Jaroslav Hanulák. Práve na spomínané dve oddelenia balíčky putovali.

„Každý rok sa snažíme urobiť pekného Mikuláša pre našich zamestnancov, pre ich deti aj hospitalizovaných pacientov. Tento rok je to ešte o čosi mimoriadnejšie, keďže k nám prichádza veľké množstvo darcov, ktorí chcú v ťažkých chvíľach potešiť zdravotníkov aj nezdravotníkov,“ povedala Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina.

Prezradila, že športového Mikuláša v nemocnici tento rok zabezpečili práve Vlci: „Žilinskí hokejisti sú jedinými športovcami, ktorí sa nás dnes rozhodli podporiť. Okrem urgentu podporili aj úrazovku, kde máme väčšinu úrazov práve športových. Je to teda trošku aj symbolické. Veľmi si to vážime a ďakujeme.“