Vladimír Vybíral o dohode s Vlkmi: Bolo to rýchle

Rodák z Liptova, mládežnícky reprezentant, útočník, ktorý naposledy pôsobil v klube Bratislava Capitals. V úvode nového týždňa sme vo vlčej svorke privítali 22-ročného krídelníka Vladimíra Vybírala.

Vlado, rovnako ako jeho spoluhráči, si po predčasne ukončenej sezóne v drese účastníka nadnárodnej súťaže, hľadal nový klub. Napokon zakotvil u nás, pod Dubňom.

„Po tragických udalostiach, ktoré sa stali, sme tušili, že niečo také nastane. A museli sme to prijať. Majiteľa klubu sme chápali, určite to nebolo ľahké rozhodnutie. Ale takto to asi bude najlepšie. Každý hráč bude mať iné, nové pôsobisko a nebudeme na to myslieť tak, ako keby sme boli všetci pokope v jednom klube,“ ohliadol sa mladý hokejista za nedávnymi udalosťami.

Na pracovné ponuky podľa vlastných slov dlho nečakal: „Mal som aj iné ponuky, so Žilinou to však bolo rýchle. Išiel som z Bratislavy domov a po ceste mi volal manažér klubu. Do dvoch dní sme to dali dokopy a prišiel som sem.“

Hoci Capitals odohrali posledný zápas na začiatku novembra, hráči bez kontaktu s ľadovou plochou nezostali. Klub im poskytol možnosť naďalej trénovať. „Vďaka tomu som z tréningového procesu až tak nevypadol. Až dnes, keď som posledné dva – tri dni nebol na ľade, som trošku cítil výpadok. Ale atmosféra na tréningu bola super, takže určite sa to spraví a bude to dobré,“ povedal Vlado po pondelkovom tréningu, svojom prvom v drese s vlkom na hrudi.

Hneď na prvom tréningu potešil aj brankára Jakuba Sihelského, ktorého si vychutnal pri samostatnom nájazde. Po naznačenom bekhende bez problémov zasunul puk pri protipohybe brankára za jeho chrbát.

„Tento nájazd robím už dlho,“ zareagoval s úsmevom. „Skúsil som a vyšlo to.“ Zároveň sa vyjadril aj na margo kabíny: „Zopár chalanov tu poznám, Sebastiána Šmidu z repre, Marcel Petran zas so mnou hrával v Liptovskom Mikuláši. Takisto s trénerom brankárov, pánom Urdákom, sme sa stretli v mládežníckej repre. Partia vyzerá byť super. Dúfam, že spoločne dokráčame za určeným cieľom.“

Pri novej posile v našom mužstve nás zároveň prekvapil i fakt, že okrem hokejovej vlastní aj futbalovú registračku. „Už odmalička hrávam na Liptove futbal za jednu dedinu (Iľanovo). Muži hrávajú siedmu ligu, takže keď mám po sezóne čas, chodím si s nimi zahrať. Je to také spestrenie letnej prípravy,“ vysvetlil.