Víťazný vstup do sezóny, štyri góly Vlkov mali štyroch rôznych strelcov

1. kolo

Vlci Žilina - HK Brezno 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly a asistencie: 1. Petráš, 29. Šmida (Drtina, Koyš), 33. Zahradník (Rehák, Mikula), 48. Koyš (Skladaný, Safaraleev) - 39. Melcher (Veselý). Vylúčenia: 6-8. Rozhodovali: Lesay, Hanko, Jurčiak. 154 divákov.

VLCI ŽILINA: Škorvánek - Pišoja, Sloboda, Cíger, Šmida, Petráš - Drtina, Nahálka, Safaraleev, Skladaný, Koyš - Petran, Myšiak, Mikula, Rehák, Zahradník - Kocúr, Macek, Jakubík, Lopušan. 

HK BREZNO: Ovečka - Homola, Viktorin, Veselý, Kylnar, Šebest - Petrinec, Lopejský, Bodnár, Giertl, Koštial - Španko, Soveľ, Melcher, Paulíny, Vašaš - Kraut, Bálint, Zemko.

Do úvodného duelu sezóny sme zaznamenali výborný vstup, keď už po 48 sekundách hry otváral skóre Šimon Petráš. Následne však prišla dlhá pasáž bez presného zásahu na jednej či druhej strane. Tú ukončil až v 29. minúte Sebastián Šmida, ktorý počas presilovky strelil svoj prvý gól v súťažnom zápase za Vlkov. O štyri minúty zvyšoval už na rozdiel troch gólov Samuel Zahradník. V 39. minúte znížil Peter Melcher, ale to bolo zo strany hostí všetko. V záverečnej tretine padol už iba jediný gól, postaral sa oň Patrik Koyš. 

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: ,,Tak, bolo to prvé kolo. Náš výkon bol upracovaný, celkovo to bol taký surový hokej. Boli tam veci, ktoré chceme hrať, ale aj také, ktoré by sa v našej hre nemali vyskytovať. Zápasová prax nie je taká, ako by sme chceli, ale verím, že sa budeme zlepšovať. Pretože niektoré veci, ktoré sme dnes robili v zápase, by sa nám mohli vypomstiť v ďalších kolách. A to, samozrejme, nechceme. Ale vážime si každé víťazstvo - je to dobrý rozbeh sezóny a gratulujem chlapcom k dobrému výkonu a k trom bodom."

Útočník Patrik Koyš: ,,Na prvý zápas to vôbec nebolo zlé. Najviac nás môžem mrzieť premieňanie šancí, to bolo dnes žalostné. Nemuselo to byť také napínavé v podstate do konca. Na tom by sme mali určite zapracovať, ale inak si myslím, že na prvý zápas to nebol zlý výkon. Súper mal tiež svoje, takže myslím, že (celkovo) dobre. Ja osobne som v príprave odohral len tri zápasy. Mal som ju dosť rozhádzanú, boli tam všelijaké prestávky, zranenie... Takže na ľade sa ešte necítim úplne komfortne, ale nebolo to ani najhoršie. A verím, že sa to bude zlepšovať."