Víťazný štart sezóny, derby vyhrali Vlci

Vlci Žilina – HK Martin 2:1 pp. (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

Góly a asistencie: 14. Macek (Mráz, Šidlík), 62. Koyš (Mráz) – 37. Juščák (Petran). Vylúčenia: 2-3. Rozhodovali: Konc ml., Bachúrik, Drblík, Pribula. 1314 divákov.

VLCI ŽILINA: Romančík – Šidlík, Nahálka, Tibenský, Halama, Hovorka – Růžička, Pišoja, Koyš, Mráz, Macek – Hudec, Pacalaj, Rehák, Jakubík, Lopušan – Hajas, Benko, Dudáš, Synák.

HK MARTIN: Glosár, Rychlík – Charvát, Dvořák, Fafrák, Murček, Tiainen – Lavička, Krempaský, Toma, Dírer, Nauš – Petran, Semaňák, Paulíny, Barto, Poliaček – Nemec, Stanček, Juščák, Ďurina.

Otváraciemu zápasu sezóny predchádzala slávnostná ceremónia, počas ktorej sme odhalili vlajky pod stropom Niké Arény, zobrazujúce úspechy žilinského klubu. Diváci na zimnom štadióne mali zároveň ako prví možnosť vidieť nové logo TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Úvod stretnutia zvládli lepšie hostia, ktorí hrozili viacerými nebezpečnými akciami. Všetky však spoľahlivo kryl brankár Romančík. Vlci sa postupne dostali do tempa, čoho dôkazom bol Macekov gól zo 14. minúty. V druhej časti hry sa Martinu podarilo zásluhou Juščáka znížiť a vyrovnaný stav vydržal až do konca riadnej hracej doby. Derby rozlúskol v druhej minúte predĺženia Koyš, keď z prvej presne trafil do martinskej siete.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "Skvelý hokejový zápas. Oba tímy hrali naplno. Romančík prvých desať minút svojím výkonom vyčnieval, predviedol niekoľko parádnych zákrokov a podržal nás, keď nás Martin dostal pod tlak. Po presilovkovom góle Maceka sme prevzali iniciatívu, mali sme veľa striel. Martinský brankár ale takisto zachytal dobre. V predĺžení napokon Koyš presilovkovým gólom predsa len strhol víťazstvo na našu stranu. Padli dva presilovkové góly - veľa sme ich trénovali, takže som rád, že hráči boli za to odmenení. Dnes bola perfektná atmosféra, úžasný zážitok. Fanúšikov bolo počuť celý zápas a taký záver som ešte nikdy nevidel. Som rád, že môžem byť tohto súčasťou."

Útočník Patrik Koyš: "Dnes to bol ťažký, taký ten klasický, prvý zápas sezóny. Bolo tam viacero chýb, ale zápas mal dobré tempo. Prvých šesť-sedem minút sme boli rozlietaní, pokojne sme mohli dostať tri-šyri góly. Ale Romaňa nás ohromne podržal. Vstup do zápasu sme mali ozaj zlý, vtedy bol Martin lepší. Ale ako išiel zápas ďalej, prebrali sme iniciatívu a napokon sme zaslúžene vyhrali. Dnes to bol vyrovnaný zápas, derby s vynikajúcou atmosférou. V derby idú všetci naplno, to sú ťažké zápasy. Ale o to krajšia je potom výhra. Užili sme si už i tak výbornú ďakovačku, ktorá sa teraz posunula ešte o ďalší level. Ďakujeme divákom, že nás prišli podporiť a vytvorili skvelú atmosféru, akoby bol plný štadión."