V trojgólovom zápase sa zrodila tretia výhra Vlkov v sérii s Považskou Bystricou

HK ´95 Považská Bystrica – Vlci Žilina 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly a asistencie: 40. Ligas (Drevenák, Ďurkech) - 35. Jakubík (Macek, Fatul), 46. Mikula (Petráš, Skladaný). Vylúčenia: 2-5. Strely: 31-36. Rozhodovali: Šefčík, Krist, Hanko, Haringa.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Hrušík (Lamper) – Ďurkech, Turian, Drevenák, Rufati, Ligas – Nahálka Nádašdi, Dolinajec, Pšurný, Švantner – Leško, Šefčík, Urbánek, Minárik, Jakubec – Chykantsev, Zlocha A., Kraut, Krieger, Ďurina.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Drtina, Mikula, Skladaný, Petráš – Malina, Pišoja, Safaraleev, Linet, Cíger – Pacalaj, Fatul, Macek, Rehák D., Jakubík.

Nedeľňajší zápas v Považskej Bystrici od úvodu nápadne pripomínal otvárací duel štvrťfinálovej série medzi žilinskými Vlkmi a považskobystrickými Pantermi. Dlho sa hralo bez gólov, mikrosúboje ofenzívy s brankármi na oboch stranách vyhrávali muži s maskou. Otvárací gól stretnutia prišiel v 35. minúte, keď bola na ľade štvrtá formácia Vlkov. Strieľaná nahrávka Mateja Maceka trafila pred bránou nohu Jakuba Jakubíka a hostia viedli. Už sa zdalo, že s najtesnejším náskokom odídu aj na druhú prestávku, päť sekúnd pred koncom prostrednej tretiny však vyrovnal Patrik Ligas. Strelcom víťazného gólu sa napokon v 46. minúte stal Ondrej Mikula a Žilinčania získali pred zajtrajším, štvrtým štvrťfinálovým zápasom, postupový mečbal.

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: "Bol to tesný zápas, s napätím až do konca. Z celkového pohľadu, dosiahli sme tretie víťazstvo zo štyroch. Hra aj výsledok napovedajú tomu, že niektoré veci musíme trošku poopraviť. V ďalšom zápase musíme byť lepší, verím, že sa nám to podarí. Sme spokojní s víťazstvom a pripravíme sa na ďalší duel."

Útočník Jakub Jakubík: "Domáci veľa korčuľovali, snažili sa hrať viac do obrany a nám to tam teraz veľmi nepadá. Ale verím, že čím viac budeme hrať, tlačiť na to a budeme jazdiť do bránky, tak začnú padať góly. Zajtra musíme takisto hrať svoju hru, ktorú sme predvádzali počas celej sezóny a bojovať.

Čo sa týka môjho gólu, s Macom (Matejom Macekom, pozn. red.) sme sa vykrižovali, on to ťahal do bránky. Ale už bol v podstate za bránkou, tak som mu zakričal, že som voľný. Narazilo mi to do nohy a prepadlo za brankára."