V štvrťfinálovom považskom derby s jasným cieľom

HK ´95 Považská Bystrica. Prvý z troch súperov, ktorého budeme musieť zdolať na ceste za vytýčeným cieľom.

Štvrťfinálová séria prinesie minimálne štyri duely s prívlastom "považské derby". Považania si play-off zahrajú po troch rokov, v predošlých dvoch sezónach totiž vo vyraďovacích bojoch chýbali. Aj tentoraz o postup bojovali do poslednej chvíle. Zabezpečili si ho až v záverečnom stretnutí základnej časti, keď zvíťazili nad Topoľčanmi a v tabuľke sa dostali pred dovtedy ôsmu Skalicu.

V žilinskej aj považskobystrickej kabíne sedia hokejisti, ktorí obliekali dresy oboch tímov. Na strane Považskej Bystrice ide o Milana Drevenáka, Milana Dolinajca, Martina Leška, Mareka Minárika, Tomáša Nádašdiho a Martina Turiana, zo žilinských hokejistov spomeňme odchovancu považskobystrického hokeja Lukáša Dubeňa či Dominika Reháka, ktorý začiatkom roka hosťoval práve v tíme nášho štvrťfinálového súpera.

"Nebude to ľahký súper. Chalani budú určite nepríjemní, budú jazdiť, hrať do tela. To ich zdobí. Musíme ísť do toho naplno, neostáva nám iné, ako bojovať s nimi," povedal Rehy na margo Panterov. 

Žilinčania sa Považskobystričanmi stretli počas základnej časti štyrikrát a vždy sa tešili z výhry. Celkové skóre z týchto stretnutí znie 24:3 v prospech Vlkov. Najviac sa proti tomuto súperovi darilo šesťbodovým Ondrejovi Mikulovi (4+2), Jakubovi Cígerovi (4+2) a Šimonovi Petrášovi (3+3). Z mužstva HK ´95 si góly podelila dvojica Jakub Pšurný (dva góly) a Ján Nahálka.

Štvrťfinálová séria, rovnako ako ostatné série play-off, sa hrajú na štyri víťazné zápasy. Ako víťazi základnej časti začíname v domácom prostredí, zápasy sa uskutočnia v stredu 10. marca a vo štvrtok 11. marca s úvodným buly o 17:30 hod. Následne sa dianie presunie do Považskej Bystrice, kde budeme hrať v nedeľu 14. marca a v pondelok 15. marca, zhodne od 17:00 hod. 

Oba domáce duely vám prinesieme v priamom prenose na našom Youtube kanáli a na Twitchi.

Vzájomné zápasy medzi mužstvami Vlci Žilina a HK ´95 Považská Bystrica v základnej časti

  • HK ´95 Považská Bystrica 0:9 Vlci Žilina
  • Vlci Žilina 7:1 HK ´95 Považská Bystrica
  • HK ´95 Považská Bystrica 1:4 Vlci Žilina
  • Vlci Žilina 4:1 HK ´95 Považská Bystrica