V šlágri kola víťazíme na Záhorí

HK Skalica - Vlci Žilina 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly a asistencie: 48. Štumpf (Nemec, Janáč) - 4. Petráš (Safaraleev, Halama), 26. Drtina (Macek). Vylúčenia: 4-5 (+ Nemec a Hřebíček 20 min. za bitku). Rozhodovali: Adamec, Danko, Hanko.

HK SKALICA: Borak - Nemec, Dzhioshvili, Štumpf, Kadlečík, Abruzov, Galimov, Jaša, Šátek, Hílek, Vidovič, Janáč, Včelka, Kotzman, Rapant, Mikula, Kotvan, Kuba, Šišolák, Horváth, Šmach.

VLCI ŽILINA: Škorvánek - Pišoja, Sloboda, Cíger, Halama, Petráš - Hřebíček, Drtina, Safaraleev, Šmida, Vybiral - Petran, Nahálka, Mikula, Markovič, Koyš - Myšiak, Kocúr, Jakubík, Skladaný, Macek.

Šláger 21. kola sme dnes podvečer rozohrali na Záhorí, keď sme sa ako vedúci tím tabuľky stretli s druhou Skalicou. V štvrtej minúte stretnutia nastrelil puk do útočného pásma Marco Halama, pre ktorého to bol prvý zápas v zelenom drese. Zmocnil sa ho Igor Safaraleev a naservíroval Šimonovi Petrášovi gólovú prihrávku - 0:1. V druhej časti hry sa dostala do úniku dvojica Marek Drtina a Matej Macek. Finálnu nezištnú nahrávku zaobstaral druhý menovaný a kapitán Vlkov zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Výborne chytajúci Stanislav Škorvánek inkasoval až v 48. minúte zápasu, keď počas skalickej presilovky dokázal puk za jeho chrbát dostať Daniel Štumpf. Domáci sa v zostávajúcich minútach riadnej hracej doby snažili o vyrovnanie. V závere pristúpili i k hre bez brankára, ale výhru sme si napokon ustrážili a v tabuľke Skalici odskakujeme na rozdiel štyroch bodov.

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Tomáš Harant: "Vedeli sme, že Skalica má veľkú ofenzívnu silu, na čo sme sa pripravovali. To sa nám aj potvrdilo - domáci nás napádali v našom obrannom pásme, ale keďže sme na to boli pripravení, celkom dobre sme sa z toho dostávali. Úspešne sme zachytili úvod zápasu, mali sme tam šance, z ktorých sa nám jednu podarilo premeniť. V druhej tretine sa hra vyrovnala, Skalica mala v niektorých okamihoch trochu navrch. Ale podarilo sa nám to dobre zachytávať a padol nám tam ďalší gól. Do tretej tretiny sme vstúpili s tým, že to chceme uhrať na 2:0, ideálne ešte pridať nejaký gól z protiútoku. Žiaľ, v oslabení sme inkasovali a desať minút do konca sme sa museli zamerať na bránenie. Napokon sa nám to podarilo uhrať a vezieme zo Skalice cenné tri body."

Brankár Stanislav Škorvánek: "Máme za sebou vyrovnaný zápas. Vedeli sme, že Skalica dáva veľa gólov a pripravili sme sa na to. Myslím, že v prvých dvoch tretinách sme boli jasne lepší, vytvorili sme si dvojgólový náskok, ktorý sme si strážili. V tretej tretine nás súper trošku zatlačil a znížil na 1:2. Boli nebezpeční, ale my sme to na konci ubojovali. Sme radi za tri body, trošku sme im odskočili a ideme ďalej.

Foto: Milan Štefánik (ilustračné)