V nedeľňom zápase proti SR U18 dostanú príležitosť žilinskí juniori

Starší si oddýchnu, mladí dostanú šancu ukázať, čo v nich je. Hoci v nedeľu 7. februára čaká mužstvo Vlkov dohrávka zápasu s reprezentačným výberom hráčov do 18 rokov, väčšia časť kádra dostala na tento deň zápasové voľno. Na duel nastúpia hokejisti žilinského juniorského tímu.

„Nepôjde len o hráčov juniorky. Nastúpia aj všetci hráči do 23 rokov, ktorí pravidelne hrávajú za Vlkov. Všetci hokejisti, ktorí budú nominovaní na zápas, sú na súpiske Vlkov. Keďže sa však nehrá juniorská súťaž, chalani len veľa trénujú a my sme sa teraz rozhodli, že si zaslúžia hrať aj zápas,“ vysvetlil Rastislav Chovanec, predseda predstavenstva klubu Vlci Žilina. Doplnil, že toto rozhodnutie sa zrodilo po vzájomnej porade vedenia klubu, trénerov A-tímu a juniorských trénerov.

Prínosom by mala byť nielen zápasová prax mladíkov, ktorá v súčasnej epidemiologickej situácii absentuje, ale aj možnosť pre trénerský tím Vlkov, pozrieť si ich výkony priamo v súťažnom stretnutí. „Dňa 15. februára končí prestupové obdobie. Finalizujeme súpisku smerom k play-off a aj preto si chceme v reálnom zápase pozrieť všetkých hráčov. Či sa pre niektorých, prípadne, nájde miesto v zostave. Doteraz si tréneri vyberali na zápas jedného či dvoch mladých hokejistov, teraz uvidia všetkých naraz,“ povedal Rastislav Chovanec.

Voľba padla na stretnutie s tímom Reprezentácie SR U18 pre potenciálnu vyrovnanosť oboch výberov: „Verím, že fanúšikovia pochopia náš zámer. Prvý vzájomný duel so SR U18 (9:2) ukázal, že nastúpiť v plnej zostave nemalo veľký herný prínos ani pre nás, a v konečnom dôsledku ani pre reprezentáciu. Tentoraz očakávame oveľa vyrovnanejší zápas a dúfam, že mladíci sa chytia šance. Je to aj dobrá príležitosť pre fanúšikov, spraviť si reálny obraz o sile nastupujúcej generácie.“

Zápas sa uskutoční v nedeľu 7. februára od 17:00 hod na zimnom štadióne v Žiline. Keďže ide o dohrávané stretnutie, mužstvo Vlci Žilina je uvedené ako hosťujúci tím. Zápas vám prinesieme v priamom prenose na našich klubových kanáloch.