V Humennom sme získali tri body a dosiahli stogólovú hranicu

HC 19 Humenné - Vlci Žilina 1:9 (0:4, 0:2, 1:3)

Góly a asistencie: 1. Linet (Cíger, Safaraleyev), 11. Jurčík (Lenďák, Koyš), 14. Jurčík (Lenďák), 20. Malina (Skladaný), 28. Koyš (Jurčík, Jaborník), 31. Koyš (Markovič, Dubeň), 41. Urban (Jaborník), 44. Safaraleyev (Linet, Pišoja), 59. Urban (Lenďák) - 45. Horvát (Šimčák, Solomonchak). Vylúčenia: 2-2. Rozhodovali: Jobbágy, Smerek, Vall, Tomáš.

HC 19 HUMENNÉ: Glosár (21. Spodniak) - Valečko, Hopkovič, Vaško, Markuš, Fedorko - Novický, Patlevič, Solomonchak, Šimčák, Horvát - Maury, Shisterov, Pulščák, Krajňák, Ferenc - Hogel, Koziot, Šiňanský, Borov, Klavdiev. 

VLCI ŽILINA: Mikoláš (41. Romančík) - Malina, Pacalaj, Mikula, Jakubík, Petráš - Lenďák, Jaborník, Safaraleyev, Linet, Cíger - Dubeň, Pišoja, Koyš, Markovič, Jurčík - Surán, Korbáš, Skladaný, Urban, Macek.

Dnes boli v Slovenskej hokejovej lige na programe len dve stretnutia. Jedno z nich obstarali práve žilinskí Vlci, ktorí cestovali do Humenného na dohrávku 13. kola. Už po 54 sekundách hry sa strelecky presadil Jakub Linet a pribúdajúce minúty dávali tušiť, že Vlci miera za ďalším ligovým triumfom. Po spomínanom presnom zásahu Jakuba Lineta, dvoch góloch Ondřeja Jurčíka a po góle Ľubomíra Malinu, ktorý skóroval prvýkrát v žilinskom drese, si vytvorili po úvodnej dvadsaťminútovke sľubný, štvorgólový náskok. 

Druhá tretina bola dvojgólovou pre Patrika Koyša, no a v záverečnej sa rovnako dvoma gólmi prezentoval navrátilec do zostavy Tomáš Urban. Navyše, jeho druhý presný zásah v tomto stretnutí bol stým pre mužstvo Vlkov v aktuálnej sezóne SHL. Do gólových štatistík sa zapísal aj Igor Safaraleyev a prvýkrát v novom roku nastúpil do brány Patrik Romančík, ktorý po druhej prestávke vystriedal Maroša Mikoláša. Čestný gól hostí zaznamenal Kristián Horvát. Vlci si po výhre nad Humenným upevnili prvé miesto v tabuľke. Aktuálne majú skóre 100:26 a na konte 52 bodov, druhý Martin ich má 34.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Každé víťazstvo si vážime, a toto takisto. Myslím, že v zápase sme jednoznačne dominovali. Chlapcom sa treba poďakovať, pretože ten zápas zobrali s plnou vážnosťou, nenechali nič na pochybách a tak sme jednoznačne dominovali. Vyhrali sme úplne zaslúžene, chlapci dobre korčuľovali, dobre kombinovali. Na druhej strane, ako som povedal aj v kabíne, uvedomujeme si niektoré systémové chybičky, ktoré sa nám nepáčia a musíme na nich pracovať. Dovolili sme si ich totiž aj v takomto zápase. Ale, opakujem ešte raz, mužstvo si zaslúži uznanie. Za preukázaný prístup a ochotu, aj v takomto stretnutí, keď sme hrali so súperom z nižších priečok."

Obranca Ľubomír Malina: "Hoci to bola dlhá cesta na východ, hneď od úvodu sme začali veľmi dobre, keď už po 54 sekundách hry dal Kubo Linet gól. Plnili sme to, čo od nás chcú tréneri, čiže aktívna ofenzívna hra. Po prvej tretine bol stav 4:0 a nám sa potom hralo oveľa lepšie. V druhej tretine sa síce objavili nejaké chybičky, súper sa dostal dokonca do gólových šancí. Perfektný Maroš Mikoláš nás však podržal a nepustil za svoj chrbát ani jeden gól. Druhá tretina bola z našej strany trošku slabšia, ale dokázali sme Humennému odskočiť na ďalšie dva góly. V tretej tretine sme zase mali skvelý vstup, už po niekoľkých sekundách hry dal gól Urbi (Tomáš Urban). Stále sme si plnili to, čo sme mali. Celkovo to bol dobrý zápas, až na pár chýb, ktoré sme urobili, sme to zvládli.

Čo sa týka môjho gólu, nešlo o žiaden nacvičený gól. Bola to strela z prvej, Fero Skladaný mi výborne nahral na modrú čiaru a Tomáš Urban ešte lepšie clonil pred brankárom. Nič nevidel a ja som to trafil nad lapačku. Som za ten prvý gól rád, tiež som na neho čakal dlhšie, ako by som si predstavoval. Každý gól poteší, ale dôležité je víťazstvo. Sústredíme sa na ďalšie zápasy a dúfam, že dokráčame za naším cieľom. Teraz sa sústredíme najmä na základnú časť, ideme od zápasu k zápasu a sme radi, že dnes berieme víťazstvo za tri body."