V Dubnici nad Váhom sme prišli o body po nájazdoch

TSS Group Spartak Dubnica nad Váhom - Vlci Žilina 3:2 sn. (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Góly a asistencie: 29. Sojčík (Dubeň), 36. Ďuriš (Martiška, Mikuš), rozhodujúci sn. Sojčík - 23. Koyš (Drtina, Skladaný), 35. Petráš. Vylúčenia: 3-1. Strely: 32-37. Rozhodovali: Mĺkvy, Danko, Drblík. 149 divákov.

DUBNICA N. VÁHOM: Gabriš - Martiška, Mikuš, Tábi, Ďuriš, Haščák - Cebák, Dubeň, Sojčík, Ondruš, Krajčovič - Trška, Putala, Andrisík, Vaňo, Kopáč - Janík, Miklovič, Maniaček, Korbel, Dudáš.

VLCI ŽILINA: Škorvánek - Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš - Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš - Petran, Hřebíček, Mikula, Skladaný, Macek - Rehák, Lopušan.

Počas riadneho hracieho času sa všetko podstatné v zápase 13. kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy udialo v druhej dvadsaťminútovke. Skóre počas presilovej hry otvoril Patrik Koyš, domácim sa však podarilo vyrovnať zásluhou Petra Sojčíka. Okrem početnej výhody sme, paradoxne, využili aj početnú nevýhodu - v oslabení po individuálnej akcii skóroval Šimon Petráš. Neprešla však ani minúta a opäť bolo nerozhodne. Pokračujúcu presilovku využil Oliver Ďuriš. Ďalší priebeh stretnutia víťazný gól nepriniesol a rozhodnúť sa tak muselo v samostatných nájazdoch. Jediným úspešným exekútorom bol Peter Sojčík, ktorý rozhodol o tom, že druhý bod zostal Dubnici. Ani tretí zápas tejto sezóny, ktorý dospel do nájazdov, nám nepriniesol víťazstvo. 

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Asi najlepší výkon súpera v zápase proti nám za posledné obdobie. Myslím, že to bol dobrý zápas. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, vyložených šancí nebolo veľa ani na našej, ani na súperovej strane. Mrzia nás nájazdy, keď sme brankára mali dvakrát v podstate už urobeného, ale puk do brány neprešiel. Budeme však na tom pracovať a verím, že to bude lepšie. Chlapci podali dobrý výkon, ďakujem im za dobrý zápas. Strata bodov nás mrzí, ale taký je šport.“

Útočník Patrik Koyš: „Dnes to bol taký ubojovaný zápas. Dubnica sa na nás vyhecovala, podali dobrý výkon. Boli nepríjemní, tam sa hrá ťažko. Išlo o vyrovnaný zápas, ktorý dospel až do nájazdov. V nich sme opäť podľahli, čo je škoda. Celkovo by som to však opísal ako vyrovnaný zápas. My sme mali viac z hry, Dubnica však nerobila výrazné chyby, hrala jednoducho, takže pre nás bolo ťažké sa presadiť. Nejaké šance sme mali, ale dali sme len dva góly a s tým sa ťažko vyhráva.“