Úvodný gól súpera naštartoval Vlkov k obratu

HK ´95 Považská Bystrica - Vlci Žilina 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)

Góly a asistencie: 1. Pšurný (Urbánek) - 16. Mikula (Pišoja, Macek), 21. Petráš (Šmida, Macek), 36. Drtina (Petran, Skladaný), 36. Skladaný (Rehák, Petran), 49. Koyš, 60. Petráš (Hrebíček, Rehák). Vylúčenia: 8-12 (z toho Zaťko a Cíger 5+DKZ). Rozhodovali: Rojík, Ševčík, Makúch. 385 divákov.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Hrušík T. - Ďurkech L., Ďurkech J., Drevenák, Ligas - Zaťko, Turian, Hrušík L., Pšurný, Urbánek - Šefčík, Surán, Zlocha, Jakubec - Omelka, Vojtech, Švantner, Dmitriev, Turan - Rufati, Lušňák.

VLCI ŽILINA: Škorvánek - Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš - Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš - Petran, Hřebíček, Mikula, Rehák, Macek, Skladaný, Lopušan.

Vstup do prvého považského derby v sezóne vyšiel lepšie domácim, keď už po 44 sekundách hry otváral skóre Jakub Pšurný. Vyše 14 minút trvalo, kým sme sa na súpera gólovo dotiahli. O vyrovnanie sa postaral Ondrej Mikula. Aj na začiatku druhej tretiny rýchlo padol gól, tentoraz však do siete Považskej Bystrice - do vedenia nás poslal Šimon Petráš. Od toho momentu sme postupne už len zvyšovali náskok. Ešte do prestávky to stihli presilovkovými gólmi skúsení Marek Drtina a František Skladaný, v 49. minúte sa zase presadil Patrik Koyš pri našom oslabení. Na konečných 6:1 uzavrel v záverečnej minúte svojím druhým gólom v stretnutí Šimon Petráš. Vlci následne oslávili zisk troch bodov priamo na štadióne spoločnou ďakovačkou s fanúšikmi, ktorí merali cestu do Považskej Bystrice a vytvorili im skvelú atmosféru.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „V úvode nás trošku zaskočil rýchly gól súpera, ale rýchlo sme sa otriasli. Následne sme boli rýchlejší, hokejovejší, lepší. Premieňali sme šance a napokon sme zaslúžene zvíťazili. Veľmi si cením spôsob, akým sme odohrali druhú a tretiu tretinu – súpera sme k ničomu nepustili. Ďakujem chlapcom za výborný výkon, tešíme sa z víťazstva.

Príjemne nás prekvapila prítomnosť žilinských fanúšikov na štadióne. Kiežby bola takáto atmosféra na každom zápase. Ďakujem im za to, že merali cestu do Považskej Bystrice, bolo to výborné. Hráči si to veľmi užívali.“

Obranca Marcel Petran: „Vedeli sme, že to nebude nič ľahké. Považská Bystrica začala dobre, dobre korčuľovali, napádali nás. My sme strácali puky, bolo tam zopár prečíslení. Strelili prvý gól, ktorý nás však nakopol. Od toho momentu sme boli výrazne lepším mužstvom na ľade.

Celkovo priniesol zápas veľa vylúčení, niektoré boli možno na diskutabilné. Ale rozhodca je pánom na ľade a nedá sa mu veľmi oponovať. Ďakujeme fanúšikom, boli perfektní. So spoluhráčmi sme sa zhodli, že atmosféra bola neskutočná. Hralo sa nám vďaka tomu lepšie a radi ich privítame aj na našom domácom štadióne. Nech sú naším šiestym hráčom.“