Urpiner nadväzuje na stáročný odkaz, ale chce myslieť dopredu

Pätnásťročná história, desiatky ocenení, obrovské hektolitre piva, známa značka Urpiner a nadväznosť na odkaz pivovarníctva, ktorý sa v meste v strede Slovenska datuje do roku 1501. Banskobystrický pivovar patrí medzi najväčšie a najznámejšie na Slovensku a my sme radi, že už druhú sezónu patrí medzi partnerov Vlkov. Na niekoľko otázok nám v rámci predstavovania našich partnerov odpovedal Marián Menšík zo spoločnosti Banskobystrický pivovar.

Ako sa zrodila spolupráca s Vlkmi, čím vás tento hokejový klub oslovil?

Spoluprácu s Vlkmi sme nadviazali po kontaktoch s vedením klubu a na základe spoločnej dohody došlo ku konkrétnej spolupráci. Oslovil nás profesionálny prístup vedenia a zástupcov klubu a samozrejme i smelé ambície klubu v hokeji.

Pivovarníctvo v Banskej Bystrici má dlhoročnú tradíciu. V čom sa snažíte na ňu nadviazať, čo sa snažíte zachovať a čo, naopak, inovujete a v čom sa chcete posúvať neustále vpred?

Áno, tradícia varenia piva v Banskej Bystrici siaha až do stredoveku (prvá písomná informácia o varení piva v kráľovskej Banskej Bystrici je z roku 1501), ale v tej modernejšej histórii chceme predovšetkým pokračovať v zachovaní prémiovej kvality a výnimočnej chuti slovenského piva Urpiner, ktoré je vyrábané tradičnými metódami a z tých najlepších slovenských surovín (slad, chmeľ, voda), bez pridania konzervantov a umelých látok. Toto je podľa nás správna cesta ako priniesť na trh originálne tradičné pivo, ktorý svojou kvalitou osloví široký okruh zákazníkov. Okrem klasických druhov piva Urpiner náš sortiment neustále inovujeme o rôzne pivné špeciály a ochutené pivá.

I keď je to náročná cesta, o jej správnosti nás presvedčili mnohé významné ocenenia, ktoré naše pivo získalo na prestížnych domácich aj medzinárodných degustačných súťažiach (doposiaľ ich bolo viac ako 40) a tiež priaznivé ohlasy od našich verných fanúšikov piva Urpiner. Ako každá iná spoločnosť, i my musíme myslieť dopredu a priebežne investujeme do obnovy a modernizácie technologického vybavenia. Tiež pozorne sledujeme vývoj na pivnom trhu, aby sme našim priaznivcom priniesli zaujímavé pivné inovácie. Pre tento rok máme pripravený unikátny pivný špeciál, ktorý by sme chceli uviesť do predaja na prelome mesiacov apríl/máj. Bude to špeciál, ktorý rozšíri našu ponuku ochutených pív a veríme, že si nájde svojich priaznivcov.

Ako vnímate žilinský región z hľadiska obchodu a služieb?

Žilinský región je pre nás veľmi zaujímavý a konkrétne oblasť Kysúc patrí medzi regióny, kde sa naše pivo už dlhodobo teší veľkej obľube. Našu spoluprácu preto vnímame ako ďalšiu možnosť rozšíriť povedomie o našej spoločnosti a pive Urpiner v Žilinskom kraji.

Čo by ste odkázali Vlkom na ich hokejovej ceste touto sezónou?

Milí Vlci, ostaňte hlavne zdraví, nech sa vám vyhýbajú zranenia, bojujte súdržne ako tá povestná svorka a potom sa vám určite podarí dosiahnuť cieľ, ktorý máte pred sebou. Urpiner vám drží palce.