Túžba po titule prevýšila finančné nároky. Ondrej Mikula je pripravený byť jedným z lídrov

Pôvodne sme sa síce s Ondrejom Mikulom po minulej sezóne rozlúčili, sme však veľmi radi, že ho teraz môžeme privítať späť. Čoskoro 33-ročný nazbieral v uplynulej sezóne dovedna 41 bodov (21+20) a aj v sezóne 2021/2022 bude v drese Vlkov hrozbou pre defenzívu súpera.

"O Ondrových hokejových zručnostiach a kvalitách netreba písať. Vyzdvihol by som jeho charakter. Pri jednaní to nebola otázka finačných podmienok, oproti minulému roku znížil svoje nároky. Podstatný bol tímový cieľ a odhodlanie pustiť sa do nedokončenej práce. Sme radi, že je späť v našom tíme," vyjadril sa na margo Mikiho návratu športový manažér František Skladaný.

Na návrat pod Dubeň, na nových spoluhráčov aj na potenciálnu líderskú rolu sme sa pýtali aj samotného Ondreja.

Ondrej, ako sa napokon zrodila tvoja dohoda s Vlkmi?

Po nevydarenej sezóne ma nesmierne mrzelo, že sme nenaplnili cieľ. Vtedy som avizoval, že som odhodlaný pokračovať a nedokončenú prácu dokončiť. Samozrejme, po sezóne tam boli nejaké emócie a klub mi oznámil, že so mnou neráta. Ale neskôr, keď emócie opadlo, sa mi manažér klubu opäť ozval, či by som nemal záujem pokračovať.

Na Žilinu nemôžem povedať ani pol slova. Bol som tu spokojný, priateľka takisto. Keďže v minulej sezóne to nevyšlo, povedal som, že to vezmem aj za menšiu finančnú odmenu. Dohodli sme sa a mne záleží najmä na tom, aby sme dostali Vlkov do extraligy. To bol hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol pokračovať v Žiline.

Sledoval si dianie okolo tímu, poznáš nových hráčov?

Samozrejme, informácie som prijímal. Možno nie medzi prvými, ale novinky sa ku mne dostali. Zostalo tu viacero chalanov z minulého roku. A pri pohľade na nové mená mám pocit, že voľba hráčov je dobrá. Manažment určite vie, akých vhodných hokejistov treba doplniť do kádra. Ja osobne sa veľmi teším na ďalšiu sezónu. Dúfam, že nielen mne, ale nám všetkým bude priať zdravie. Aj šťastie, lebo to k hokeju patrí. Som rád, že sme sa nakoniec dohodli a môžem pokračovať v Žiline.

V mužstve budeš jedným z najskúsenejších hráčov. Ako vnímaš svoje potenciálne líderské postavenie a úlohy v tíme?

Tak, ako minulý rok, ani tentoraz si nič iné ako postup do extraligy nepripúšťam. Samozrejme, ešte sa nevie, aký bude systém ligy. Či sa bude postupovať priamo, alebo cez baráž. Ale na to sa teraz netreba pozerať.

Už som bol v pozícii mladého hráča aj členom strednej generácie. Teraz budem asi jedným z najstarších v mužstve a chcem odovzdávať svoje skúsenosti. Či si z toho mladí chlapci niečo zoberú, to už bude na nich. Ale budem sa snažiť byť jedným z lídrov. A to nielen na ľade, ale aj mimo neho. Podľa mňa tu však je veľa šikovných hráčov, ktorí sú mladší a ich výkonnosť je naozaj dobrá. Ja chcem do tímu priniesť niečo, čo ma zdobilo v hokeji celý život. Plus líderské schopnosti. Počítam s tým a verím, že v dôležitých úlohách či už na ľade, alebo v kabíne, nezlyhám. A aj sa na to teším. Bude to pre mňa niečo nové, ale život prináša aj nové veci. Teším sa, že sa tu opäť poskladá super partia a dosiahneme náš cieľ.

Na čo v novej sezóne sa špeciálne tešíš?

Verím, že opäť povolia divákov na tribúnach. Minulá sezóna bola bez nich veľmi ťažká. Sezóna s divákmi je oveľa zábavnejšia a myslím si, že pre každého hráča oveľa motivujúcejšia. Takže na toto sa teším.

Čo by si odkázal fanúšikom?

Fanúšikov si vážim a mám ich rád, ale nikdy som nebol ten, kto by im posielal odkazy. Radšej budem ukazovať výkony na ľade, aby boli so mnou spokojní. Odkázať by som im pomohol akurát to, že tam nenechám sto, ale 120 percent. Pokiaľ budem zdravý a pôjde mi to, urobím všetko pre to, aby sme postúpili.