Tretiu semifinálovú výhru zariadil gólom v predĺžení Šimon Petráš

MHK Dubnica nad Váhom – Vlci Žilina 2:3 pp. (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)

Góly a asistencie: 3. Dmitriev (Kopáč, Kanaet), 21. Trška (Beták) - 13. Pacalaj (Linet, Safaraleev), 26. Markovič (Dubeň, Jurčík), 68. Petráš (Jaborník, Urban). Vylúčenia: 8-6. Strely: 27-54. Rozhodovali: Goga, Rojík, Jurčiak, Hercog. Stav série: 0-3.

MHK DUBNICA NAD VÁHOM: Kristín Matej (Kutej) – Jarábek, Trška, Beták, Ďuriš, Kristín Miroslav – Chatrnúch, Urban J., Síkela, Ondruš, Nemček – Dúžek, Janík, Maniaček, Haščák – Popela, Putala, Kanaet, Dmitriev, Kopáč.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Malina, Mikula, Urban, Skladaný – Pacalaj, Drtina, Safaraleev, Linet, Cíger – Rehák S., Fatul, Petráš, Jakubík, Macek.

Semifinálová séria medzi Vlkmi a MHK Dubnica nad Váhom sa cez víkend presunula na ľad druhého menovaného celku. Hostia zaznamenali slabší vstup do stretnutia, z čoho Dubničania vyťažili v tretej minúte vedúci gól. Vyrovnanie prišlo o desať minút neskôr z hokejky Pacalaja, ktorý vyslal strelu od ľavého mantinelu a trafil odkrytú časť Kristínovej brány. Krátko po zmene strán poslal domácich do vedenia Trška, ktorý využil doznievajúcu presilovú hru. V 26. minúte vyrovnal Jaroslav Markovič, tečujúc strelu Lukáša Dubeň. Tretia dvadsaťminútovka mala napriek viacerým nebezpečným príležitostiam bezgólový priebeh a po druhý raz v tejto sérii sa dostalo k slovu predĺženie. Vlci jeho prevažnú časť strávili v útočnom pásme. Z tohto pobytu napokon vyplynul víťazný gól Šimona Petráša, ktorý využil početnú výhodu. Semifinále pokračuje v pondelok (29. marca) štvrtým stretnutím, ktoré sa od 17:00 hod. uskutoční v Dubnici nad Váhom.

Ohlasy po zápase

Asistent trénera Stanislav Škorvánek: Vedeli sme, čo nás tu zhruba čaká. Predpokladali sme, že budú hrať to, čo u nás, na brejky. Z nich boli napokon aj nebezpeční. Prvá tretina nebola podľa našich predstáv. Povedali sme si, že musíme zlepšiť pohyb a byť agresívnejší v predbránkovom priestore. V druhej, v tretej tretine aj v predĺžení sa nám to už darilo, dostávali sme sa do zakončenia. Chýbalo možno trošku šťastia, možno umenia v tom zakončení. A možno všetko dokopy. Každopádne, počíta sa víťazstvo a to je naše."

Útočník Šimon Petráš: "Začiatok sme nemali dobrý, prvých desať minút nebolo úplne ideálnych. Ale potom sme to otočili, rozbehli sme si nohy a myslím, že sme zaslúžene vyhrali. Pri mojom góle najskôr bek dostal z pravej strany nahrávku, z prvej vystrelil a nejako sa to tam odrazilo. Na prvýkrát som to netrafil, musel som si to prikopnúť a až na druhý raz som trafil. Som rád, že to padlo. Vyhrali sme tretí zápas a zas sme bližšie k finále. Teraz musíme dobre zregenerovať, keďže nie je dostatok času a zajtra musíme hrať to, čo vieme, aby sme vyhrali aj ten štvrtý zápas a chvíľku si oddýchli pred tým finále. Azda sa nám to zajtra podarí ukončiť."