Trénerského kormidla sa v novej sezóne chopí Stanislav Škorvánek

Vlčia svorka už má svojho vodcu. Z pozície hlavného trénera povedie mužstvo v sezóne 2021/2022 Stanislav Škorvánek.

Ako prebiehala voľba hlavného kormidelníka nám priblížil riaditeľ klubu Rastislav Chovanec: „Na začiatku sme si stanovili niekoľko parametrov, ktoré nový hlavný tréner musel spĺňať. Chceli sme, aby to bol Slovák, pretože si myslíme, že je správne, aby v prvej lige dostávali  šancu slovenskí tréneri. Budeme mať mladšie mužstvo ako minulý rok, čo súvisí s pravidlami zväzu pre našu ligu. Je preto veľmi dôležité, aby bol tréner komunikatívny a vedel hráčom vysvetľovať, čo sa od nich žiada.

S tým súvisí aj náš dôraz na dátovú analytiku a video rozbory. Chceme v tejto sezóne viac pracovať na individuálnom rozvoji hráčov a na to je potrebné, aby hlavný tréner mal takéto zručnosti. Nebudem tajiť, že sme rokovali s viacerými kandidátmi, ale nakoniec nám z toho najlepšie vyšiel práve pán tréner Škorvánek.

Je výborný analytik, na video rozboroch nášho mužstva a aj súperov sa podieľal aj v minulej sezóne. Vie komunikovať s hráčmi, zaujíma sa o nich, veľkú väčšinu kádra pozná z posledných dvoch sezón. Príjemne ma prekvapilo, ako do hĺbky má pripravený systém, ktorý chceme hrať a ako pracuje s dátami. V tejto oblasti urobil za posledné obdobie výrazný pokrok a ja si trúfnem povedať, že dnes patrí k progresívnym slovenským trénerom.“

Stanislav Škorvánek pochádza z Topoľčian, kde v detstve začínal s hokejom. Okrem materského klubu si na poste obrancu zahral aj za Banskú Bystricu a od roku 2001 je spätý so žilinským hokejom. Práve v drese Žiliny získal v roku 2006 extraligový majstrovský titul. Pôsobil i v bratislavskom Slovane, v maďarskom tíme Újpesti TE a v závere hráčskej kariéry obliekol dres poľského Krakova.

Následne sa vrátil do Žiliny, kde sa začal venovať trénovaniu. Tri sezóny strávil pri reprezentačnom výbere hráčov do 17 rokov a v sezóne 2017/2018 sa prvýkrát postavil na lavičku žilinského A-tímu ako hlavný tréner. Na tejto pozícii pôsobil dva roky, v minulej sezóne bol asistentom trénera Dušana Gregora. Špeciálne sa venoval najmä videorozboru, počas zápasov mal pod palcom naše zadné rady.