Tréner Škorvánek: Chalani sú zdraví a tešia sa na zápasy

Hoci mužstvo žilinských Vlkov už v tejto sezóne odohralo jeden zápas, akoby ho znovu čakal jej začiatok. Po necelom týždni spoločnej prípravy, ktorému predchádzala karanténa či trénovanie v skupinkách, sa v nedeľu predstaví na ľade Považskej Bystrici. O aktuálnej situácii sme sa rozprávali s asistentom trénera Stanislavom Škorvánkom. 

Po šiestich týždňoch sme akoby opäť na začiatku. Ako to vnímate?

Sú to zmiešané pocity. My, tréneri, sme museli hľadať spôsob, ako hráčov pripraviť čo najlepšie na štart súťaže. Nemôžeme to nazvať ani len prípravným obdobím, keďže absentujú prípravné zápasy. Je to hendikep, majú ho však všetky mužstvá. Musíme sa s tým vyrovnať. Myslím, že sme sa s tým dobre popasovali, chlapci sa tešia na prvé zápasy. Zas sa s nami trošku pohral osud, na piatkový zápas nemôžeme nastúpiť, keďže náš súper, Spišská Nová Ves, je v karanténe. Ale verím, že na nedeľu budeme stopercentne pripravení.

Aký je zdravotný stav kádra?

Našťastie, dobrý. Všetci hráči sú zdraví a pripravení nastúpiť.

Počas uplynulého obdobia sa vystriedalo viacero situácií, zažili ste karanténu, tréningy v šesticiach a v posledných dňoch konečne aj spoločné tréningy. Ako mužstvo zvládlo toto obdobie?

Tešili sme sa na moment, keď sa rozhodne, že môžeme trénovať všetci spolu. Zároveň to bolo spojené s reštartom ligy. Prišlo nám to vhod, tešíme sa z toho.

Počas karantény chlapci vedeli, čo majú doma robiť, v rámci možností, aké mali. Trénovanie po skupinách sme kombinovali so všeobecnou prípravou, či už v posilňovni, alebo na bicykloch. Nebolo to jednoduché, skĺbiť všetko dokopy. Ja som však pevne presvedčený, že sa nám to podarilo.

Čo hovoríte na aktualizovaný program zápasov?

Ten sa k nám dostal včera. Nebránime sa veľkému počtu zápasov. Sme presvedčení, že nám to vyhovuje, chceme hrať veľa zápasov. Nebojíme sa ani trojzápasovej záťaže počas týždňa. Vyhovuje nám to.

Ako je na tom mužstvo po mentálnej stránke?

Myslím si, že veľmi dobre. Naozaj, zišla sa tu dobrá partia, chalani sa tešia. Je to však ťažké, stále sa len pripravovať, trénovať, nezmeniť prostredie. Verím, že keď prídu zápasy, bude to ešte lepšie, ako teraz. Spoločne s hlavným trénerom z toho zatiaľ máme veľmi dobrý pocit.

S čím pôjdete do najbližších duelov?

Tam si veľmi nenavyberáte. Žreb nám prisúdil Považskú Bystricu, je to regionálny súper, zápas bude mať nádych derby. Tešíme sa naň. Ako som spomínal, absentovali nám prípravné zápasy, takže nevedno, čo od súpera môžeme čakať. My budeme stavať na tom, na čom sme v tréningoch pracovali. Chceme hrať svoju hru, bez ohľadu na to, kto proti nám bude hrať.