Tímu Zvolena sme nasúkali sedmičku

Vlci Žilina – HKM Zvolen 7:3 (4:0, 1:1, 2:2)

Góly a asistencie: 1. Cíger (Šmida, Petráš), 3. Lopušan (Jakubík, Cíger), 13. Petráš ts., 16. Drtina (Mikula), 22. Skladaný (Nahálka, Safaraleev), 43. Cíger (Petráš, Šmida), 59. Petráš (Cíger, Šmida) – 31. Gašpar (Andersons, Buianov), 56. Adamčík (Gaško, Andersons), 56. Lunter (Hlinka). Vylúčenia: 8-8 (z toho Petran, Pač a Danielčak 5+20). Rozhodovali: Krajčík, Lesay, Tvrdoň, Hanko.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Škorvánek) – Hřebíček, Sloboda, Cíger, Šmida, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Skladaný, Mikula – Petran, Myšiak, Macek, Rehák, Zahradník – Pišoja, Lopušan, Jakubík.

HKM ZVOLEN: Trenčan (Mosný) – Pač, Hlinka, Gašpar, Murtazin, Lunter – Václav, Mihálik, Danielčák, Andersons, Gaško – Tatár, Rybnikár, Sarvaš, Buianov, Kobolka – Bořuta, Adamčík, Chlepčok, Benko, Nociar.

Ľad na hlavnej ploche žilinského zimáku bol v stredajší sviatočný deň ukážkovo pripravený, a tak nič nebránilo tomu, aby sa na ňom odohralo stretnutie Slovenského pohára medzi domácimi Vlkmi a hosťami zo Zvolena. Tí napokon nenastúpili v extraligovej zostave, gro mužstva tvorili hráči z prvoligového tímu HK MŠK Indian Žiar nad Hronom.

Do zápasu sme vstúpili perfektne, keď už po deviatich sekundách hry úspešne zakončil kombináciu so Sebastiánom Šmidom Jakub Cíger. Skúsný útočník mal prsty aj v našom druhom góle hostí, keď sa spolu s Jakubom Jakubíkom podieľali asistenciami na presnom zásahu Šimona Lopušana. V prvej dvadsaťminútovke navýšili náš náskok svojimi gólmi Šimon Petráš, ktorý premenil trestné strieľanie a Marek Drtina, ktorý sa presadil v presilovke.

Prostredná časť hry priniesla po jednom góle na oboch stranách. Najskôr skóroval František Skladaný a v polovici zápasu počas presilovky hostí aj Nicolas Gašpar. V tretej tretine vsietili svoje druhé góly v zápase útočníci Cíger a Petráš, na opačnej strane sa tešili Filip Adamčík a Lukáš Lunter. Navyše, duel okorenili pästnou výmenou Marcel Petran a Jozef Danielčak. Na radosť prítomných fanúšikov v nej dominoval žilinský obranca.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Prvá tretina bola z našej strany kvalitná, využili sme akúsi ustráchanosť súpera. Od polovice zápasu to však už bolo horšie. Beriem aj veci, ktoré do toho zasiahli – včera sme mali ťažký zápas v Trenčíne a dnes sme to dohrávali na tri útoky. Bolo trošku cítiť úbytok fyzických síl. Ale nemalo by sa nám stávať, že dostaneme góly v závere. To by nás môže v súťaži mrzieť. Tento zápas nám ukázal, že hráči, ktorí chcú bojovať o stabilné miesto v zostave, do toho musia dať viac. Čaká nás práca počas celej sezóny a verím, že sa budeme zlepšovať.“

Útočník Jakub Cíger: „Bolo super, že nám vyšiel hneď začiatok zápasu. Marí sa mi, že prvýkrát sme v príprave hneď na začiatku vyhrávali. Mali sme rýchly vstup do zápasu a od toho sa to potom odvíjalo. Včera sme v Trenčíne absolvovali ťažký zápas, kvalita dnešného stretnutia však bola inde. Síce to bol Zvolen, ale nastúpili zaň hráči, ktorí budú hrať prvú ligu. Medzi týmito dvoma zápasmi sme mali síce len jednu noc na regeneráciu, ale zvládli sme to."