Svorka prvýkrát pokope, príprava na ľade začala vo vysokom tempe

Prvý augustový deň so sebou priniesol prvé stretnutie novej vlčej svorky. Po úvodnom privítaní absolvovali hráči pod vedením trénera Jarroda Skaldeho prvý tréning na ľade, na ktorý nadviažu v nasledujúcich dňoch.

„Na úvod super. Už minulý týždeň som sa stretol s niektorými hráčmi, dnes prišli ďalší. Mojou úlohou je objaviť ich potenciál. Myslím, že to bol dobrý deň, veľa korčuľovania, veľa práce. Bolo skvelé vidieť celý tím pokope,“ podelil sa s prvými pocitmi tréner Vlkov.

Nových tvárí je v kabíne viacero. Jednou z nich je aj útočník Jakub Uram: „Začali sme zostra, nohy si ešte budú musieť navyknúť na korčule a na ľad. Tempo bolo vysoké, prvý ľad náročný. Úvodné týždne bývajú vždy ťažšie, no o to lepšie sa nám potom bude začínať v sezóne. Už to len vydržať a pokračovať v takomto tempe.“

Dvadsaťdvaročný hokejista okúsil zámorský štýl hokeja počas svojho pôsobenia v americkej juniorskej NAHL, tréning pod vedením kanadského kouča ho teda neprekvapil: „V porovnaní so slovenskými trénermi je to diametrálny rozdiel. Prakticky všetci sa chceme ukázať pred novým trénerom, ideme naplno. Takisto aj jeho požiadavky sú úplne iné. Dbá na to, aby sme išli v čo najväčšom tempe a najmä pracovali nohami. Prinesie nové prvky do hry aj poznatky do kabíny. Zámorská cesta je predsa len trošku iná a pre chlapcov, ktorí ju ešte nezažili, ide o niečo nové. Veľmi veľa sa však naučíme a určite sa posunieme nielen na ľade, ale aj osobnostne, mimo ľadu. To je obrovské plus.“

V podobnom duchu sa vyjadril aj obranca Petr Šidlík, ktorého po uplynulých mesiacoch strávených v kruhu rodiny potešil návrat medzi partiu Vlkov: „Tréning bol dlhý, ale za posledné roky som zvyknutý, že od začiatku sa ide naplno. Akurát v minulosti sa to postupne stupňovalo. No verím, že toto sa už stupňovať nebude, aby sme tam neboli tri – štyri hodiny (úsmev). Obsahovo to však bolo super. Cvičenia boli v rýchlom slede za sebou, nie sú tam dlhé prestoje, je to záživné. Hrať rýchlo, na bránu, stále pracovať s nohami a strieľať. Toto mi sedí, za mňa super tréning.“

Boli sme zvedaví, ako sa kabína pasuje s trénerovými pokynmi v angličtine. Zatiaľ sa však zdá, že výraznejší problém by z toho nemal vzniknúť. Práve naopak. „Feri (Skladaný) pomáha na ľade aj v tomto smere, Tomáš (Harant) vie takisto po anglicky. Takisto aj veľa chalanov hovorí po anglicky. Možno chvíľku potrvá, kým si na to chalani zvyknú, hokejová angličtina však nie je ťažká, stále sa opakujú rovnaké slovíčka. Myslím, že to bude v pohode," zhrnul český hokejista.

Vlkov čaká takmer dvojmesačná predsezónna príprava na ľade, v rámci ktorej odohrajú deväť prípravných duelov. Z toho tri zápasy odohráme ako súčasť Slovenského pohára. Oficiálny začiatok sezóny 2022/2023 pre TIPOS Slovenskú hokejovú ligu je naplánovaný na 25. septembra.

Zoznam hráčov zapojených do predsezónnej prípravy 2022/2023

Brankári: Tomáš Tomek, Patrik Romančík, Filip Kubiridžák.

Obrancovia: Jakub Pišoja, Ján Nahálka, Petr Šidlík, David Růžička, Adrián Sloboda, Marek Pacalaj, Jakub Pobežal, Sebastián Hudec.

Útočníci: Patrik Koyš, Marek Hovorka, Matej Macek, Jozef Tibenský, Marco Halama, Samuel Rehák, Jakub Uram, Patrik Bečka, Jakub Jakubík, Šimon Lopušan, Jozef Danielčák (na skúške).