Súboj Vlkov s Gladiátormi rozhodol jediný gól

Vlci Žilina – HK Gladiators Trnava 1:0 pp. (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Góly a asistencie: 63. Petráš (Drtina, Safaraleev). Vylúčenia: 4-4. Strely: 48-38. Rozhodovali: Rojík, Šebeň, Drblík.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Pišoja, Sloboda, Cíger, Halama, Petráš – Hřebíček, Drtina, Safaraleev, Šmida, Vybiral – Petran, Nahálka, Mikula, Markovič, Koyš – Myšiak, Jakubík, Skladaný, Rehák.

HK GLADIATORS TRNAVA: Nagy – Semaňák, Kliment, Jurák, Holovič, Okoličány – Hajda, Rašin, Miklík, Schmidt, Kukumberg – Poldruhák, Vourijärvi, Ružek, Kupka, Šandor – Antonov, Litavec, Mrava.

Vlci majú za sebou druhý náročný a výsledkovo tesný duel v rade. V úvodnej tretine domáceho stretnutia s Trnavou sme strelecky dominovali, súpera však podržal brankár. Naopak, v druhej dvadsaťminútovke bol v tempe najmä náš gólman, ktorý podržal vlčiu svorku pri viacerých nebezpečných príležitostiach Gladiátorov. V tretej časti hry sme síce mali puk často na hokejkách, vo finálnej fáze pred bránkoviskom hostí sme však neboli úspešní. Zápas dospel do predĺženia, pričom počas neho bol v početnej výhode raz jedno, potom zas druhé mužstvo. Presilovú hru sme napokon využili na dvojbodový zisk my. V 63. minúte po prihrávke kapitána Mareka Drtinu prekonal z ľavej strany súperovho brankára Šimon Petráš. Za ústredné postavy piatkového duelu možno označiť práve mužov s maskou, tak domáceho brankára Stanislava Škorvánka, ako i hosťujúceho Matúša Nagya.

Ohlasy po zápase

Útočník Šimon Petráš: „Spočiatku sme pôsobili unaveným, neskôr už aj frustrovaným dojmom. Zo začiatku sme mali šance, v prvej tretine sme dali 21 striel, čo je celkom dosť. Nedali sme však žiaden gól. Potom to bolo trápenie až do konca zápasu, ale sme radi aspoň za tie dva body.

O víťaznom góle – Aj v presilovke 4 vs. 3 vieme, čo chceme hrať. Ja som tam na to, aby som to z tej ľavej strany strieľal. Celý zápas to tam nechcelo padnúť, ale som rád, že aspoň v predĺžení mi to tam padlo. Drťo mi dobre nahral a brankárovi to prepadlo. Padol mi kameň zo srdca, bola to úľava.“