Stretnutie s reprezentačným výberom U18 prinieslo dvoch hetrikových strelcov

Reprezentácia SR U18 - Vlci Žilina 1:10 (0:1, 0:3, 1:6)

Góly a asistencie: 55. Križan (Kukumberg, Tomas) - 19. Mikula (Koyš, Markovič), 22. Vybiral (Macek), 25. Petráš (Macek, Hudec), 27. Mikula (Koyš, Markovič), 46. Drtina (Vybiral, Šmida), 49. Halama (Petráš, Nahálka), 52. Petráš (Mikula), 58. Petráš (Macek, Sloboda), 59. Vybiral (Šmida), 59. Vybiral (Šmida, Pišoja). Vylúčenia: 5-3. Rozhodovali: Valachovič, Krist, Kollár, Klejna.

SR U18: Urban, Gajan - Eperješi, Tomas, Križan, Jobek, Kukumberg - Čulík, Chromiak, Molnár, Pitka, Pekarčík - Kupec, Nahálka S., Žurek, Pobežal, Maruna - Jurčo, Šlank, Lašš.

VLCI ŽILINA: Mikoláš - Pišoja, Sloboda, Macek, Halama, Petráš - Myšiak, Drtina, Safaraleev, Šmida, Vybiral - Hudec, Nahálka J., Mikula, Jakubík, Koyš - Rehák A., Lopušan, Markovič, Rehák S.

V stretnutí s reprezentačným výberom SR U18 sme mali v úvodnej tretine miernu streleckú prevahu, ale skóre sa nám podarilo otvoriť až v 19. minúte zásluhou Ondreja Mikulu. Po zmene strán skóroval ako prvý Vladimír Vybiral, ktorý spoza brány prekvapil domáceho brankára. V 25. minúte sa ujala dorážka Šimona Petráša a o dve minúty neskôr začal útočnú akciu Jaroslav Markovič, posunul na Patrika Koyša a ten po druhý raz v zápase ideálne naservíroval Ondrejovi Mikulovi - 0:4. Definitívne sa vrece s gólmi roztrhlo v záverečnej časti hry. Postupne skórovali Marek Drtina, Marco Halama a hetriky zavŕšili Šimon Petráš i Vladimír Vybiral. Bod za asistenciu si vo svojom prvom zápase za Vlkov pripísal Sebastián Hudec, ktorý je v našom klube dočasne na hosťovaní.

Veríme, že hokejisti s vlkom na hrudi si nejaké góly nechali aj na šláger 32. kola, ktorý sa uskutoční už v stredu, 12. januára 2022. V žilinskej Niké Aréne privítame mužstvo HK Skalica a vy môžete byť pri tom - zápas sa totiž uskutoční za prítomnosti divákov v režime OP (očkovaní + prekonavší). Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: "Do zápasu proti mladíkom sme šli s tým, že nesmieme podceniť ani minútu v zápase. Myslím, že sa nám to podarilo. Až na nejaké minimálne šance súpera sme držali opraty hry vo svojich rukách. Chlapcom hokej chutil, ukázali sme pekné kombinačné akcie, dali sme góly. Tešíme sa z toho, že sa nikto nezranil a zápas sme odohrali v dobrej atmosfére. Teraz sa už budeme pripravovať na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú."

Útočník Vladimír Vybiral: "Vedeli sme, že dnes to bude ťažký zápas, keďže mladí chlapci dobre korčuľovali, napádali, dohrávali súboje. My sme k zápasu pristúpili dobre. Mali sme dobrý pohyb, veľa sme strieľali, tlačili sme sa do brány, mali sme tam aj pekné úseky a akcie, z čoho pramenili naše góly. Od stavu 4:0 sme si to strážili, pridali ďalšie góly a v pokoji dohrali. Vedeli sme, že zajtra nás čaká ďalší zápas so Skalicou, ktorý chceme takisto zvládnuť. Celkovo, tento týždeň je náročný, čakajú nás ešte tri zápasy. Dúfam, že to zvládneme tak, ako dnes a budeme sa tešiť z výhier."