Stretnutie dvoch výsledkových obratov napokon s radostnejším koncom pre Trnavu

Vlci Žilina - HK Gladiators Trnava 2:5 (0:1, 2:3, 0:1)

Góly a asistencie: 21. Mráz (Sloboda), 24. Kluka (Varga, Halama) - 17. Antonov (Miklík, Kukumberg), 26. Miklík (Jurák, Kukumberg), 37. Jurák (Antonov, Maarnela), 38. Korím (Deneš), 51. Antonov (Jurák). Vylúčení: 4-2. Rozhodovali: Kocúr, Konc ml., Haringa, Tichý. 342 divákov.

VLCI ŽILINA: Tomek (Kubiridžák) - Sloboda, Šidlík, Koyš, Mráz, Hovorka - Růžička, Nahálka, Kluka, Halama, Varga - Hajas, Pacalaj, Melcher, Tibenský, Krajč - Pobežal, Lopušan, Dubravík, Jakubík, Macek.

HK GLADIATORS TRNAVA: Hollý - Korím, Kliment, Antonov, Holovič, Tóth - Ejem, Schmidt, Miklík, Kukumberg, Jurák - Maarnela, Kocúr, Dvonč, Kupka, Urban - Rašin, Krištofík, Deneš, Moncman.

Program 19. kola TIPOS SHL odštartoval v utorok televíznym zápasom v Žiline. Pod Dubeň pricestovali hokejisti Trnavy, ktorí po vylúčení dostali v úvodnej časti hry možnosť štyroch presilovkových minút. Paradoxne, najväčšiu šancu počas ich trvania mal na hokejke Mráz, ktorého pohotovou lapačkou vychytal brankár Hollý. Hosťom sa však o čosi neskôr predsa len podarilo otvoriť skóre zásluhou Antonova. Po zmene strán Vlci otočili skóre vo svoj prospech, keď najskôr parádnou prihrávkou z vlastného obranného pásma vysunul Mráza do úniku obranca Sloboda a následne v presilovke skóroval Kluka. Gólovú iniciatívu po tomto momente prevzali Trnavčania. Do konca tretiny sa im podarilo streliť tri góly, do streleckých štatistík sa postupne zapísali Miklík, Jurák a Korím. V záverečnej dvadsaťminútovke uzavrel na konečných 2:5 svojím druhým gólom v zápase Antonov.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "Mali sme dobrý štart do zápasu. Mali sme to rozohraté, ako sme chceli a dostali sa do vedenia, ale nepáčila sa mi druhá a tretia tretina. Ich najlepší hráči boli lepší ako naši najlepší hráči a ak chcete vyhrať na akejkoľvek úrovni, vaši hráči musia byť najlepšími, od brankára až po útok."

Útočník Michal Kluka: "Do zápasu sme naskočili dobre, v druhej tretine sme vyhrávali 2:1. Potom však akoby sme sa uspokojili, dostali sme tri rýchle góly a z toho sme sa už nedostali. Neviem si vysvetliť, čo sa stalo. Po našich góloch sme vedeli, že ešte nie je rozhodnuté, ale cítili sme akúsi prevahu. Akoby oni odišli, nestíhali nám. Lenže, dostali sme gól na 2:2, akoby niekto mávol čarovným prútikom a úplne sme odišli."