So Skalicou sme si hladko poradili aj zásluhou premiérového strelca

Vlci Žilina – HK Skalica 5:2 (3:0, 2:0, 0:2)

Góly a asistencie: 3. Rehák (Jakubík, Pišoja), 12. Pišoja (Sloboda, Markovič), 17. Macek (Mikula), 27. Koyš (Markovič, Drtina), 33. Myšiak (Halama, Petráš) – 42. Galimov (Janík, Jaša), 44. Šátek (Jaša, Galimov). Vylúčenia: 4-2. Rozhodovali: Konc, Valach, Šebeň, Knižka. 208 divákov.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Pišoja, Sloboda, Macek, Halama, Petráš – Myšiak, Drtina, Safaraleev, Šmida, Vybiral – Hudec, Nahálka, Mikula, Markovič, Koyš – Greguss, Rehák A., Lopušan, Jakubík, Rehák S.

HK SKALICA: Borák, Trenciansky-Vero – Horváth, Arbuzov, Hujsa, Dzhioshvili, Štumpf – Kadlečík, Janík, Galimov, Jaša, Šátek – Vidovič, Hílek, Kotvan, Včelka, Kotzman – Rapant, Zaňát, Šišolák, Rajčák, Kuba.

V šlágri 32. kola sme sa stretli na ľade Niké Arény s hokejistami HK Skalica. Skóre v súboji s najofenzívnejším mužstvom ligy sme otvorili my - na začiatku 3. minúty tečoval strelu Jakuba Pišoju Samuel Rehák. Aj obranca s číslom 13 sa však dočkal gólu, keď si v 12. minúte našla jeho strela, teraz už bez ďalšieho pričinenia, cestu až do siete. Skóre prvej tretiny uzavrel v 17. minúte Matej Macek. Po zmene strán sme pokračovali v nastolenom tempe - najskôr v presilovej hre skóroval Patrik Koyš a následne premiérový gól v drese Vlkov vsietil 19-ročný obranca Jozef Myšiak. V záverečnej tretine sa hosťom podarilo skorigovať výsledok gólmi Bulata Galimova a Michala Šáteka, ale nič to nezmenilo na našom trojbodovom zisku. 

Ohlasy po zápase

Obranca Jakub Pišoja: „Začali sme dobre. Dali sme rýchle góly, ktoré nás nakopli a následne sme ubránili oslabovku. V tretej tretine sme trošku zaspali a dostali dva góly, ale super, že sme to úspešne uhrali až do konca. Vedeli sme, že Skalica má super útok. V našej obrane sme s tým trošku mali problémy, veľa sme korčuľovali. Boli agresívni, jazdili, hrali do tela - každý takýto zápas je ťažký. Nedá sa povedať, že pre mňa to bol najvydarenejší zápas v sezóne. Pretože každý zápas, ktorý vyhráme, je vydarený. Tešia ma najmä tri body."