Sloboda pokračuje v Žiline. Ešte sme to nedotiahli do konca, tvrdí

Za Vlkov odohral v uplynulom súťažnom ročníku 52 duelov s bilanciou 15 kanadských bodov (5+10). Adrián Sloboda získaval cenné skúsenosti v náročných zápasoch, svoje miesto v zadných radoch si zastal a v zelenom drese ho uvidíme aj v nasledujúcej sezóne.

„Pokračujem, pretože ešte sme to nedotiahli tam, kde sme chceli,“ ozrejmil hneď v úvode 25-ročný obranca. „To je hlavný dôvod. Ale je veľa ďalších vecí, ako tunajší systém fungovania či kolektív, ktoré zavážili. Verím, že zase vytvoríme v šatni skvelú partiu a dotiahneme to do tretice do víťazného konca.“

Svoju prvú sezónu v drese Vlkov hodnotí pozitívne. Bola síce úspešná, no chýbalo záverečné vyvrcholenie, v ktoré všetci dúfali. Aj preto hráči v tomto období makajú, aby boli čo najlepšie pripravení nielen na začiatok novej sezóny, ale aj na jej priebeh.

„V minulosti som trénoval aj sám, respektíve pod dohľadom svojho kondičného trénera. Som však rád, že teraz trénujeme v menšej skupinke spoločne. Tréningy sú dobré, majú hlavu aj pätu a s chalanmi sa dokážeme vzájomne podporiť, motivovať. Letná príprava je vždy náročná, nikto ju veľmi nemusím, ale vieme, že je potrebná.“

Vlci si síce momentálne vychutnávajú krátke voľno, no už budúci týždeň opäť naskočia na tréningový kolotoč. Ako si tieto dni užíva Aďo? „Chcel som si najmä trošku oddýchnuť doma v Skalici, keďže veľa času tam netrávim. Voľný čas teda trávim najmä s rodinou a uvidím, čo ešte s priateľkou vymyslíme,“ odvetil.