Šláger tretieho kola bol dramatický až do konca

HK ESMERO Skalica – Vlci Žilina 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly a asistencie: 8. Hílek (Janáč, Vidovič), 26. Včelka (Janáč, Janík), 42. Šátek (Hílek) - 31. Jakubík (Růžička), 33. Koyš (Mráz). Vylúčení: 3-2. Rozhodovali: Fridrich, Krist, Nosek, Zelený.

HK ESMERO SKALICA: Bernát – Fatul, Semandel, Jurík, Nemec, Obdržálek – Janík, Kadlečík, Hujsa, Landrigan, Šátek – Vidovič, Hílek, Janáč, Včelka, Kotvan – Mikula, Kuba, Rajčák, Šišolák.

VLCI ŽILINA: Romančík – Šidlík, Nahálka, Jakubík, Halama, Hovorka – Růžička, Pišoja, Koyš, Mráz, Macek – Hudec, Pacalaj, Rehák, Dudáš, Lopušan – Hajas, Synák, Bečka, Benko.

Na Záhorí na seba v piatok narazili dve dovtedy neporazené mužstvá. Po úvodnej dvadsaťminútovke boli spokojnejší domáci, ktorí sa ujali vedenia vďaka Hílekovmu gólu. V 26. minúte navýšil vedenie Skalice Včelka, následne však prišli dve vylúčenia na skalickej strane a Jakubíkovi sa podarilo v presilovke znížiť. Na začiatku 33. minúty už bolo i vyrovnané, keď Mrázovu prihrávku pred bránou využil na gól Koyš. Domáci sa po necelých dvoch minútach tretej tretiny opäť ujali vedenia, keď si presný zásah pripísal na svoje konto Šátek. Vlci sa počas zostávajúcich minút snažili o vyrovnanie. Najväčšie príležitosti naň mal Pišoja, ktorý v dobrej pozícii minul bránu a Lopušan, ktorý zakončil prečíslenie 2 na 1 len do brankára. Prvú prehru sezóny sme tak zaznamenali v treťom kole na ľade Skalice. Najbližší zápas nás čaká v stredu (5.10.) v žilinskej Niké Aréne - veríme, že Vlkov príde podporiť čo najviac fanúšikov a oni ich, na oplátku, potešia priaznivejšou hrou aj výsledkom ako dnes. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Skalica si zaslúžila vyhrať. Hrali naplno celých 60 minút a my sme s nimi nevydržali držať krok po celý čas. Víťazenie vyžaduje tímový výkon, musia sa na ňom podieľať všetci hráči. Je to náročné a nepohodlné, ale bez toho nedokážeme byť úspešní."

Útočník Patrik Koyš: „Prvé striedanie sme mali výborné, ale potom to už bolo horšie. Mali sme zlý vstup do zápasu, nevedeli sme sa do toho dostať. Zapli sme až za stavu 2:0, podarilo sa nám vyrovnať. Do tretej tretiny sme šli s tým, že zvíťazíme, ale nepodarilo sa nám to. Dostali sme tretí gól a hoci sme mali nejaké šance, už sme sa nedokázali presadiť. Už v zápase proti Humennému naša hra nebola dobrá a dnes sa aj výsledkovo ukázalo, že takýto výkon nestačí.“