Šimon Beták: Proti Žiline som nastupoval rád, každý sa chce vytiahnuť na lídra tabuľky

Na žilinský zimný štadión to nebude mať ďaleko. Pozná chalanov, zázemie a na našich fanúšikov sa veľmi teší. Novým členom svorky bude 28-ročný krídelník zo Spartaku Dubnica Šimon Beták.

Prierez hokejovou kariérou nového člena svorky hovorí, že prostredie 1. hokejovej ligy pozná dôverne. Posledné 4 roky pôsobil v Trnave, Leviciach a najviac v Spartaku Dubnica. Kanadské bodovanie a počet odohratých zápasov naznačujú, že Šimon je typ hráča, ktorý rastie s príležitosťou. V poslednej sezóne sa stal najproduktívnejším hráčom dubnického celku so 40 bodmi. Súperom nastrieľal 17 gólov a pridal k tomu 23 asistencií. ,,So sezónou som spokojný, aj keď to vždy môže byť lepšie, ako sa hovorí. Každopádne, darilo sa mi vďaka spoluhráčom aj trénerovi. Makal som naplno a snažil som sa vždy odvádzať maximum práce pre svoj tím,” opísal uplynulú sezónu Šimon.

Dubnica patrí medzi tímy, ktoré hrali v hornej polovici tabuľky a na trase Žilina - Dubnica sa vystriedalo niekoľko hráčov, ktorí sa vzájomne poznajú. Ako sám Šimon spomína, zápasy s Vlkmi boli aj pre nich špecifické v mnohých aspektoch: ,,Iste, každý sa chce vytiahnuť na prvý tím v tabuľke. Rovnako to bolo aj s vami. Mal som rád zápasy proti Žiline. Vždy išlo o kvalitné zápasy. Navyše, chalanov tu poznám veľa, takmer celú kabínu. Takže o rivalitu bolo vždy postarané.”

 

 

 

 

Popri pôsobeniu v Spartaku si okúsil na 27 zápasov štart v slovenskej extralige. Za Duklu Trenčín odohral v sezóne 2021/2022 27 zápasov s bilanciou 2 gólov a 3 asistencií. Ako mladý hráč sa nebál okúsiť aj severský hokej, keď 2 sezóny strávil v tretej najvyššej  švédskej lige. ,,Každý klub, v ktorom som hrával, mi v živote veľa dal a som za to rád. Švédsko mi dalo za tie dva roky veľmi veľa. Švédi sú strašne pokojní a mám pocit, že sa nikam neponáhľajú. V Dukle to bolo zas iné, naberal som veľa cenných zápasových skúseností so slovenským seniorským hokejom. Bola to výborná škola. Toto pôsobenie v trenčianskom Á-čku mi otvorilo oči ešte viac,” ozrejmil svoje doterajšie skúsenosti so svetom náš nový člen svorky.

 

A čo hovorí na žilinských fanúšikov? ,,Teším sa na vás, mám veľmi rád osobný kontakt s fanúšikmi, ktorí sú s nami a podporujú nás. Či už v dobrom alebo v zlom. Verím tomu, že si ľudia nájdu cestu na zimák, aby nám pomohli v každom zápase podávať také výkony, s ktorými budú spokojní,” odkázal na záver.

Zopár Šimonových akcií z minulej sezóny si môžete pozrieť na Youtube tu: https://www.youtube.com/watch?v=AbbKfAYcqQw&t=28s 

 

Nezabudnite, ešte máte čas získať permanentky na celú sezónu Vlkov. Stačí kliknúť na tento obrázok: 

 

 

DK
Foto: Terka Sabová