Šikovné ruky Samuela Zahradníka budú v novej sezóne strieľať góly do sietí našich súperov

V minulej sezóne bavil extraligových fanúšikov pohľadnými nájazdovými exekúciami, v tej novej už budú jeho góly pribúdať na konto nášho klubu. Po roku v Nových Zámkoch sa do Žiliny vracia útočník Samuel Zahradník.

„Veľmi sa teším z návratu do Žiliny. Je to nádherné mesto a ja som si hokej v Žiline užíval. Zažil som tu svoju prvú sezónu medzi mužmi a bol to krásny rok. Pevne verím, že táto bude ešte krajšia, s vytúženým koncom,“ zareagoval 21-ročný hokejista.

Vlkov uprednostnil pred ďalšími možnosťami, ktoré boli v hre: „Mal som ponuky aj z iných klubov, dokonca jednu zaujímavú z extraligy. Ale rozhodol som sa pre Žilinu, pretože som sa tu po hokejovej i ľudskej stránke cítil spokojne. Takisto sa mi páči vízia klubu, ktorú chcem svojimi výkonmi pomôcť naplniť.“

Rodák z Dolného Kubína si v mládežníckej kategórii zahral okrem materského klubu aj za Liptovský Mikuláš, Zvolen či reprezentačný výber hráčov do 20 rokov. V 48 zápasoch si v sezóne 2019/2020 v žilinskom drese pripísal na svoje konto 41 bodov (19+22). V uplynulom súťažnom ročníku bodoval za novozámockých býkov deväťkrát.

„Mal som výbornú príležitosť zahrať si v extralige, proti hráčom, ktorí hrali v NHL či obliekali národný dres. Nazbieral som ďalšie skúsenosti od starších hráčov, akurát škoda zranení a Covidu v strede sezóny. Pevne verím, že keby sa mi vyhli, bolo by to lepšie,“ zhodnotil svoj posledný angažmán. Za Nové Zámky nastúpil dovedna v 35 stretnutiach.

Z návratu do známeho prostredia sa teší aj kvôli spoluhráčom, s ktorými si už v minulosti zahral: „Verím, že vytvoríme výbornú partiu a naši fanúšikovia nám pomôžu a poženú nás za naším cieľom. Ja osobne chcem podávať stabilné výkony, hrať tímovo a pomáhať tímu k víťazstvám. Verím, že víťazne pre nás skončí aj posledný zápas sezóny.“

K posile našej ofenzívy sa vyjadril aj športový manažér František Skladaný: „,Samo je technický, priamočiary hráč s fyzickými parametrami. Dokáže sa presadiť v súbojoch 1 na 1. Dokáže udržať chladnú hlavu vo vypätých situáciách a sústrediť sa na svoje hokejové prednosti."