S Vlkmi sa do prípravy zapojila štvorica juniorov

Do predsezónnej prípravy sa spoločne s Vlkmi zapojila aj štvorica juniorov z MsHKM Žilina. Brankár Jakub Sihelský, obrancovia Ján Kocúr a Jozef Myšiak a útočník Šimon Lopušan sa v najbližších týždňoch pokúsia vybojovať si miesto v kádri.

Jakub Sihelský bol súčasťou vlčej svorky už i v minulej sezóne. S prvoligovým mužstvom absolvoval tréningový proces a zasiahol do siedmich zápasov SHL. Rodák z Rimavskej Soboty momentálne tvorí brankárske trio spoločne so žilinskými odchovancami Marošom Mikolášom a Stanislavom Škorvánkom.

„Myslím, že tvoríme vynikajúcu trojicu. Stále sa máme o čom rozprávať, s Marošom aj so Škorvom,“ prezradil 19-ročný gólman. „Komunikujem nielen s nimi, ale aj s trénerom brankárov Jozefom Urdákom. Všímam si, ako chytajú a čo by som si od nich mohol zobrať. A stále na tom pracujem.“

Nová sezóna mu prináša jasnú vyhliadku: „Predovšetkým sa chcem dostať na majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov, ktoré sa budú konať v Edmontone a Red Deere. Mojím cieľom je odohrať čo najviac zápasov, vychytať čo najviac výhier a dostať čo najmenej gólov.“

Povolaní do služby

Od obrancu Jána Kocúra sme sa dozvedeli, že mladíci okamžite prebrali nevyhnutné úlohy v šatni a na tréningu. „Zbieranie pukov je samozrejmosť. Aj pán kustód Meluš nás hneď povolal do služby, takže už vysávame a upratujeme šatňu,“ ozrejmil s úsmevom.

Doteraz bol jediným Kysučanom v mužstve Matej Macek, minimálne v príprave ho však doplnil práve Ján Kocúr pochádzajúci z Kysuckého Nového Mesta a ďalší obranca, Jozef Myšiak z Ochodnice.

„Prípravu som zažil už minulý rok, ale napokon sa mi nepodarilo prebojovať do hlavného tímu. Tak to skúsim tento rok. Dám do toho všetko a uvidíme, čo to vyjde,“ povedal osemnásťročný Myšiak.

Po radu netreba chodiť ďaleko

Vo vlčej svorke je aktuálne viacero skúsených zadákov a dvaja pôsobia pri tíme ako tréneri. Po radu si teda mladí obrancovia nemusia chodiť ďaleko. „Chalani sú v pohode, priateľskí. Pomôžu, poradia. Snažím sa na nich pozerať, naučiť sa niečo nové a potom to preniesť na ľad. Keď pôjde o niečo konkrétne, určite sa ich opýtam. Alebo pánov trénerov, keďže oni sú tie bývalí obrancovia. V tejto kabíne sa veruže mám s kým poradiť," pritakal Jozef Myšiak

Juniorskú štvoricu uzatvára útočník Šimon Lopušan. „Som veľmi šťastný, že môžem trénovať s A-tímom. Pre nás, mladých, je to príležitosť ukázať sa a dostať sa do tímu. S viacerými chalanmi sme sa stretli už počas minuloročnej prípravy. Myslím si, že tento rok je tam zas výborný kolektív a my sa môžeme posúvať ďalej,“ zhrnul 19-ročný Žilinčan.