Rozuzlenie gólovej prestrelky so Skalicou prišlo až v predĺžení

Vlci Žilina – HK Skalica 5:4 pp. (0:2, 2:1, 2:1 – 1:0)

Góly a asistencie: 21. Petráš (Jaborník, Urban), 22. Koyš (Cíger, Drtina), 45. Jaborník (Koyš, Markovič), 54. Jurčík (Urban), 63. Mikula (Urban) – 13. Hujsa (Štumpf), 14. Šátek (Sloboda, Balán), 27. Hujsa (Štumpf, Šmach), 55. Štumpf (ts). Vylúčenia: 6-8. Rozhodovali: Jobbágy, Rojík, Knižka, Hajnik.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Malina, Jaborník, Mikula, Urban, Petráš – Lenďák, Dubeň, Safaraleev, Linet, Cíger – Pišoja, Drtina, Jurčík, Markovič, Koyš – Surán, Fatul, Pjaták, Jakubík, Macek.

HK SKALICA: Nagy (Ovečka) – Sloboda, Horváth, Šátek, Balán, Klučiar – Šmach, Janík, Štumpf, Nemec, Hujsa – Hohl, Hílek, Šalka, Rajčák, Janáč – Kadlečík, Rapant, Kotzman, Včelka, Jaša.

Pri pohľade na skóre po prvej tretine by zrejme len málokto predpokladal, že ide o súboj prvého s deviatym celkom súťaže. Skaličania totiž dvoma gólmi prekvapili domácich a už v úvodnej dvadsaťminútovke ukázali, že sú odhodlaní pobiť sa o body aj na ľade lídra SHL. Do druhej tretiny však Vlci vleteli naplno. Neprešli ani dve minúty a po góloch Šimona Petráša a Patrika Koyša bolo vyrovnané. 

Gólová prestrelka pokračovala. V 27. minúte poslal opäť hostí do vedenia Martin Hujsa, vyrovnanie prišlo v tretej časti hry z hokejky Henricha Jaborníka. v 54. minúte poslal po prvý raz v stretnutí Žilinu do vedenia dôrazný Ondřej Jurčík, už o minútku však štvrtý skalický gól vsietil Daniel Štumpf, ktorý premenil trestné strieľanie. O dvoch bodoch pre Vlkov rozhodol v predĺžení Ondrej Mikula.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Hrali sme proti veľmi dobre zorganizovanému súperovi. Hra bola taká, aká bola. Nie som spokojný, na druhej strane, mužstvo sa bilo o výsledok. Myslím si, že sme zaslúžene brali ten bod navyše. Ale opäť sa začali v našej hre objavovať veci, ktoré by tam nemali byť. Rozprávam o nich, ale napriek tomu sa tam objavujú. Budeme musieť pracovať a pracovať."

Ondrej Mikula, strelec víťazného gólu: "Či ide o druhý, alebo o posledný celok tabuľky, mužstvá sa na nás budú vždy pripravovať. Vidia, že s nami nemôžu hrať otvorenú partiu, dobre bránia stredné pásmo, ťažko sa cez nich chodí a čakajú na protiútoky. Bolo to tak dnes, aj v piatok v Martine. Ale dobre, ja hovorím, že si pred play-off treba vyskúšať všetko. To bude iná liga, určite sa tam bude taktizovať. Ja osobne som rád za taký zápas, že to nie je rozdielom piatich, šiestich gólov, ale že do konca bol zápas vyrovnaný. Musíme si ten zápas pozrieť, vidieť, aké sme robili chyby a do budúcna sa ich vyvarovať. Ale ako som spomínal, takéto zápasy sú pre nás len dobré, keď nás súperi trošku preveria."