Róbert Varga v príprave na novú sezónu: Boli aj iné ponuky, no chcel som ostať v Žiline

Róbert Varga je od októbra minulého roka oficiálne členom vlčej svorky a nezmení sa to ani v tej nasledujúcej. Ihneď po skončení sezóny prebehli rozhovory s vedením a Robo ostáva pod Dubňom aj nasledujúcu sezónu.

,,Dohoda s klubom sa rodila rýchlo a pomerne hladko. Hneď po skončení sezóny sme si s vedením zavolali a šlo to bez komplikácií. Mla som aj iné ponuky, či už z extraligy alebo iných líg, no nebudem to konkretizovať na klub. Ostávam v Žiline,” ozrejmil priebeh rokovaní kapitán svorky z uplynulej sezóny.

 

Robo prišiel do tímu ako ofenzívna pomoc so zmyslom strieľať dôležité góly. Do siete ich poslal 32, vďaka čomu sa zaradil medzi najlepších štyroch strelcov ligy. K tomu pridal aj 31 asistencií a jeho konečná bilancia vrátane play-off sérií je 63 bodov. U Vlkov ho zaujala podľa vlastných slov najmä vízia do budúcnosti: ,,V prospech Vlkov rozhodla celá tá minulá sezóna. Mám už skúsenosť s touto organizáciou, vidím, ako to tu funguje a viem, do čoho idem. Iste, ten nesplnený cieľ mrzí stále, no mali sme aj debatu o tom, ako chce klub ďalej fungovať a aké má ambície. To celé rozhodlo a vedel som, že tu chcem ostať.”

 

 

Letná časť býva zaujímavá najmä kvôli mnohým prestupom hráčov. Je bežné, že časť hráčov odíde, niekto iný ich zas nahradí. V našej svorke sa zatiaľ kreuje silné jadro tímu z minulej sezóny, čo aj Varga vníma ako dobrý signál: ,,Myslím si, že je na čom stavať. Bola tu partia super chalanov. Myslím si, že ak nás tu zostane spolu čo najviac, vytvoríme dobré jadro tímu doplnené o nových chalanov. Ja verím, že keď budeme spolu hrať dlhšie, bude to len lepšie a lepšie.”

 

V súčasnosti sa Robo poctivo pripravuje na novú sezónu doma v Bratislave. O tréningový plán sa postaral kondičný tréner Vlkov Dávid Kurej. Myšlienky sa mu však stále vracajú na skvelú návštevnosť, ktorú sme od fanúšikov počas play-off mali. ,,Bola to česť hrať pred takou diváckou kulisou. Fanúšikovia boli neskutoční. Boli to úžasné pocity, rovnako tak atmosféra. Verím, že ľudia nás podporia v ďalšej sezóne aj v základnej časti vyššími návštevami, a že ich príde ešte viac, ako chodilo túto sezónu. Mrzí ma, že sme im to neoplatili výhrou a titulom na domácom ľade, no urobíme maximum pre to, aby sme ich hokejom bavili naďalej. Pred takým publikom je radosť hrať hokej,” vyjadril sa na margo našich fanúšikov.