Prvá domáca prehra prišla v úvode finálovej série

Vlci Žilina – HK Spišská Nová Ves 3:4 (0:2, 2:0, 1:2)

Góly a asistencie: 23. Jurčík (Jaborník, Koyš), 23. Cíger (Dubeň), 43. Petráš (Urban, Mikula) – 1. Hvila (Tyczynski), 15. Rapáč (Hančák, Tyczynski), 45. Rapáč (Hvila, Fabian), 45. Džugan (Giľák, Dow). Vylúčenia: 7-4. Strely: 37-33. Rozhodovali: Stano, Jobbágy, Janiga, Valo.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Malina, Mikula, Skladaný, Petráš – Pacalaj, Drtina, Safaraleev, Linet, Cíger – Jakubík, Fatul, Rehák S., Urban, Macek.

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Melicherčík (Surák) – Chovan, Dow, Džugan, Černý, Giľák – Hančák, Fabian, Rapáč, Tyczynski, Hvila – Pichnarčík, Ordzovenský, Moučka, Vartovník, Lahtinen – Česánek, Olejník, Novák, Češík, Piačka.

Vlci zaznamenali vstup do úvodného finálového duelu ako zo zlého sna. Už po 50 sekundách hry prehrávali po góle Lukáša Hvilu a v 15. minúte navýšil vedenie hostí Richard Rapáč. Vyrovnanie prišlo až po zmene strán. V 23. minúte, v krátkom časovom slede sa najskôr presadil Ondřej Jurčík a následne aj Jakub Cíger. V 45. minúte sa domácim dokonca poradilo ísť do vedenia, keď v presilovke skóroval Šimon Petráš. Z vedúceho stavu sa však netešili dlho. Z nasledujúcej akcie vyťažil vyrovnávajúci gól Richard Rapáč a vzápätí sa z gólu tešil i Róbert Džugan. Po 60 minútach hry sa napokon ukázalo, že Džuganov gól má prívlastok víťazný. Spišská Nová Ves sa ujíma vedenia 1:0 vo finálovej sérii, ktorá bude pokračovať už v piatok od 17:30 hod., druhým stretnutím na žilinskom ľade."

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "My sme si asi dnes neverili. Máme Veľkú Noc asi dnes. Viete, ako na Veľkú Noc sa dávajú vajíčka. My sme dnes Spišskej Novej Vsi darovali pekné vajíčka. Spravili sme im pekný sviatok. Ja si trošku dovolím nesúhlasiť s názorom, že to bol úrovňou finálový zápas. Podľa môjho názoru nebol. Budem hovoriť o svojom mužstve. Tam bolo množstvo vecí, ktoré nemôžu v play-off byť a pokiaľ sa naša hra nezmení, tak naša púť sa rýchlo skončí. Veľmi rýchlo. Spišská Nová Ves predviedla výkon, na ktorý som upozorňoval. Aj sme si to rozoberali. Presne to, čo som očakával a my sme im to spapkali pekne aj s navijákom. Ale zaslúžené víťazstvo Spišskej Novej Vsi. Z mojej strany všetko, verím, že sa z toho vyspíme a zajtra nastúpi iné mužstvo. Prehrali sme bitku, ale nie boj."

Útočník Jakub Cíger: "Dúfam, že všetky hlúposti sme si dnes vyčerpali a zajtra to bude úplne iné mužstvo, úplne iný zápas pre nás. Do zápasu sme vstúpili katastrofálne. Druhá tretina už bola lepšia, ale aj tak, vylúčení sme boli pomaly dvadsaťkrát... Ako hovorím, dúfam, že všetky hlúposti sme si vyčerpali, na celú sériu. Z našej strany to už nemôže byť horšie ako dnes."