Pripomienka mládežníckych čias. Ján Nahálka sa pridáva k vlčej svorke

Zahral si proti Vlkom, teraz bude obliekať náš dres. Ďalším členom mladej, bojovnej žilinskej defenzívy sa stal 22-ročný hokejista Ján Nahálka.

„Feri (Skladaný) mi po finále zavolal a dohodli sme sa. Celkovo to trvalo asi tri týždne. Zvažoval som totiž ešte jednu možnosť, ale nakoniec som sa rozhodol, že Žilina je pre mňa dobrá voľba a vybral som si Vlkov,“ objasnil mladý obranca.

S hokejom sa zoznámil v rodnej Považskej Bystrici, kde nastupoval i v nižších mládežníckych kategóriách. Juniorský a dorastenecký ročník si odkrútil v Žiline a objavil sa aj v projektoch reprezentačnej osemnástky a dvadsiatky. V minulej sezóne odohral za HK 95 Považská Bystrica 36 zápasov s bilanciou 7 gólov, 11 asistencií a 44 trestných minút. Na seniorskej úrovni ide o jeho premiérovú zmenu dresu.

„V Žiline poznám veľa ľudí, keďže som tu odohral dorast aj juniorku. Vlkov vnímam ako veľmi dobrý klub, ktorý v prvej lige dominuje. Sú tu výborné podmienky, profesionálna úroveň. Chcem si to skúsiť, zistiť, aké to bude. Myslím si, že je to pre mňa dobrá voľba aj smerom do budúcnosti,“ povedal študent Žilinskej univerzity v odbore elektronický obchod a manažment.

V letnej príprave maká 183 cm vysoký obranca najmä na rýchlosti a kondičke. Pri otázke o jeho silných stránkach vyzdvihol korčuľovanie, streľbu, dobrú defenzívnu hru a prihrávku. „Dúfam, že budeme s chlapcami dobre hrať. Na to sa teším. Rovnako by som rád odkázal aj fanúšikom, nech sa tešia na sezónu tak, ako sa na ňu tešíme my. Nech nás podporujú, aby sme to spoločne dotiahli čo najďalej.“

Na adresu nášho nového zadáka sa vyjadril aj športový manažér František Skladaný: „Ide o hráča s veľkým potenciálom. Pri konzistentnej tvrdej práci a odhodlaní môže v kariére veľa dosiahnuť."

Foto: Jakub Homoľa, HK 95 Považská Bystrica