Postup ako darček k narodeninám. Patrik Romančík sa tešil do brány

K tešiacemu sa hlúčiku spoluhráčov v rohu útočného pásma to mal najďalej, radosť však zdieľal rovnakú. Brankár Patrik Romančík sa po záverečnej siréne štvrtého duelu štvrťfinálovej série s Považskou Bystricou ponáhľal na opačnú stranu ihriska, k ostatným Vlkom, ktorí obkolesili strelca víťazného gólu Františka Skladaného.

K dôležitému víťazstvu prispel výraznou mierou. V celom priebehu stretnutia inkasoval iba raz a kryl viacero nebezpečných šancí domácich. A po zápase sa podelil o svoje pocity: „Veľká radosť. Všetci sme videli, aká ťažká séria to bola. Každý bojuje, každý cíti šancu. Dnes sa však ukázalo, že my sme chceli viac a dosiahli sme postup.“

Romaňa mal v pondelok neľahkú pozíciu, štvrtý zápas play-off bol totiž jeho prvým vo vyraďovacích bojoch. On však z tejto situácie vyťažil maximum. „Tešil som sa. Keďže som chvíľu nechytal, o to väčší zápal som mal. Som rád, že to vyšlo, že som dostal dôveru a spravili sme tento väčší krok,“ priblížil.

Séria medzi Vlkmi a Považskou Bystricou nebola pre žilinskú kabínu jednoduchou záležitosťou. Z tohto naladenia sa nevymykal ani jej posledný zápas. „Určite, nebol ľahký. Tlačili sme ich, mali sme kopec šancí. Súper mal nejaké protiútoky, najmä pri tých som musel chalanov podržať. Pri inkasovanom góle, tam sa trochu tečovalo... ale nevadí. Dôležité je, že sme to zvládli,“ zdôraznil.

Panteri boli v považskom štvrťfinálovom derby bojovným súperom, na to by sa však Vlci podľa Patrika Romančíka nemali sústrediť: „Bojovať bude každý, my sa musíme sústrediť na seba. Pevne verím, že v druhom kole to už bude ľahšie, lepšie. Ukázalo sa nám, že vieme hrať hokej, celú základnú časť sme viedli ligu. Takže treba ísť ďalej sebavedome, ale s pokorou. A mať stále v hlave, že máme istý cieľ a postupnými krokmi za ním ísť.“

Deň po postupe do semifinále svietili v kalendári Romančíkove 27. narodeniny. Bezprostredne po zápase teda zaznela otázka, aká bude oslava? „Po príchode si dáme ešte dobrú večeru v kabíne, pospíme si a pomaly sa už budeme sústrediť na ďalší zápas,“ odvetil s úsmevom.