Pohárová odveta za finále nám nevyšla podľa predstáv

Vlci Žilina – HK Spišská Nová Ves 2:3 (2:0, 0:3, 0:0)

Góly a asistencie: 2. Safaraleev (Hlinka, Cíger), 6. Mikula (Drtina, Zahradník) – 30. Ščurko (Černý), 38. Ščurko, 39. Černý (Novák). Vylúčenia: 8-6. Rozhodovali: Čahoj, Štefik, Durmis, Ševčík.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Hřebíček, Sloboda, Hlinka, Cíger, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Kocúr, Mikula, Rehák, Zahradník – Pišoja, Myšiak, Lopušan, Markovič, Jakubík.

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Melicherčík – Romaňák, Ordzovenský, Štrauch, Halama, Rapáč B. – Grec, Chovan, Džugan, Černý, Novák – Petrek, Tomala, Olejník.

Pohárový duel sme začali výborne, keď sa už na začiatku druhej minúty presadil v presilovke Igor Safaraleev. Ďalšiu početnú výhodu využil o štyri minúty neskôr Ondrej Mikula. Po vydarenej úvodnej dvadsaťminútovke však prišla čierna druhá tretina. Dva presilovkové góly Ladislava Ščurka znamenali vyrovnanie hostí, ktoré na obrat premenil v 39. minúte Jakub Černý. V poslednej tretine sme strávili veľa času s pukom na hokejkách, napriek veľkej snahe však už gól nepadol. 

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: ,,Myslím si, že to bol dobrý zápas, ktorý mal svoju kvalitu. Vstup do stretnutia sme mali lepší, dve presilovky, ktoré sme využili, nám vliali entuziazmus do žíl. V prvej tretine to bolo v poriadku, v druhej sme si však prehrali zápas v hlavách aj v nohách a rukách. Robili sme nezmyselné fauly, to by sa nám nemalo stávať. Súper to skúsene využil. Išiel párkrát do prečíslenia, čo je s tak kvalitným súperom vražedné. A tak to aj dopadlo. V tretej tretine sme sa snažili s výsledkom ešte niečo urobiť. Hrali sme celkom dobre, mali sme nejaké šance, chýbalo nám však trošku šťastia a umenia. Som rád za takýto zápas, s kvalitným súperom a verím, že nám to pomôže do sezóny."

Obranca Marek Drtina: ,,Prvá tretina nám vyšla. Súper nám dal dve presilové hry, ktoré sme využili a bolo 2:0. Hralo sa nám dobre, táto tretina mala vysoké tempo. Potom sme však dostali dva góly v oslabení a tretí po našej chybe. V tretej tretine sme súpera tlačili, bojovali sme. Žiaľ, nepadlo nám to tam tak, ako sme chceli. Myslím, že to bol dobrý zápas. Žiaľ, nevyšla nám koncovka. Jeden gól, jedna chybička a to rozhodlo."